Reacția LPF, după ce Burleanu a cerut ÎNGHEȚAREA play-out-ului: SĂ SE ABȚINĂ

Razvan Burleanu
Razvan Burleanu

LPF a reacționat dur, după ce Răzvan Burleanu a cerut înghețarea play-out-ului.

Situația din Liga 1 s-a complicat odată cu apariția cazurilor de coronavirus de la CRF Cluj și Dinamo. În ultima vreme s-a ajuns la discuții precum înghețarea campionatului ori măcar a play-out-ului.

Președintele FRF Răzvan Burleanu a arătat clar că susține varianta înghețării play-out-ului și, recent, le-a recomandat oficialilor LPF să ia în calcul această variantă pentru a încheia sezonul.

Doar că, LPF respinge propunerea lui Burleanu și, printr-un comunicat postat de Justin Ștefan pe Facebook, a transmis că rămâne consecventă deciziei de încheia sezonul pe teren.

Reacția LPF

„Într-o perioada în care ar trebui să fim ghidați de legea moderației în cadrul discursului public, rămân uimit de atacul lipsit de sens al președintelui FRF, Răzvan Burleanu, lansat împotriva LPF și a celor 14 cluburi din Liga I”, a transmis LPF.

În continuare, LPF a informat că există o dovadă a faptului că, încă din data de 4 iunie 2020, a comunicat FRF privind poziția cluburilor din Liga 1 vizavi de „scenariile aplicabile în situația în care competiția nu se va relua sau va fi întreruptă. Totodată, în document se arată de ce convocarea unei Adunări Generale la acel moment nu ar fi fost oportună, mai ales că obiectivul setat inițial împreună cu cele 14 cluburi a fost acela de a depune toate eforturile pentru a finaliza competiția pe teren.

De altfel, aceeași poziție a fost adoptată și de Bundesliga (liga profesionistă din Germania), care la 28 mai 2020 a comunicat că nu va stabili niciun regulament detaliat pentru situația în care suspendarea competiției devine inevitabilă, tocmai pentru a nu afecta integritatea competiției aflată în desfășurare”.

„A mai spus Răzvan Burleanu aseară că FRF și LPF au abordat modalități diferite de gestionare a crizei, vorbind totodată de diferența între soluțiile propuse. Fără să lungesc prea mult discuția, îi reamintesc domnului Burleanu că LPF și cluburile din Liga I sunt singurele entități din România care au urmat întocmai recomandarea făcută de UEFA, încă din 17 martie 2020, de a depune toate eforturile pentru a termină competiția internă în formatul programat inițial.

De altfel, la acest moment rămânem atașați obiectivului de a termină competiția Liga I pe terenul de joc, în ciuda recomandării președintelui. FRF de a opri play-out-ul, soluția propusă de Răzvan Burleanu creând premizele unor pretențîi financiare din partea dețînătorului drepturilor TV.

Când vine vorba de cazurile de COVID-19, Răzvan Burleanu tot arată cu degetul către Liga I, dar bag de seama că a uitat de cazurile de COVID-19 apărute în Liga a 2-a, precum și în cadrul corpului de arbitri, semn că se impune o revizuire urgență a regulilor din cadrul Protocolului medical al FRF și o responsabilizare mai mare a conducătorilor de cluburi și a arbitrilor de fotbal.

Pentru a crește eficientă regulilor și a permite desfășurarea în bune condițîi a ediției următoare de campionat, am propus deja public câteva idei:

– testarea obligatorie a tuturor celor implicați în activitatea fotbalistică din 7 în 7 zile (inclusiv a arbitrilor);

– introducerea sancțiunii pierderii jocului cu 3-0 de către cluburile care vor avea, cu ocazia testărilor obligatorii, un caz confirmat de COVID-19. Sancțiunea se va aplică pentru toate meciurile programate în perioada în care clubul respectiv va face obiectul unei anchete epidemiologice.

În final, îi reamintesc lui Răzvan Burleanu că LPF este gata să pună la dispoziția FRF, cu titlu gratuit, o echipa de avocați pentru a sprijini Departamentul Juridic al FRF în redactarea unor regulamente clare, deoarece dorim că în viitor să fie evitate apariția unor situații litigioase decurgând din greșelile existente în cadrul regulamentelor FRF.

Pentru toate cele de mai sus, îl rog încă o dată amical pe Răzvan Burleanu să se abțînă de la orice declarații de natură să afecteze imaginea Ligii I sau să prejudicieze financiar competiția, mai ales în situația în care acestea sunt eronate sau nu sunt susținute de dovezi.

Totodată, consider că în aceste vremuri ar trebui să fim cu toții uniți și mai responsabili”, se arată în comunicatul publicat de Justin Ştefan, secretarul LPF, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel