Urmărește emisiunea live


Răzvan Dumitrescu, către Liviu Dragnea: Nu vă e teamă că vă alegeți cu un dosar penal?

Vor fi alegeri interne în PSD, cu secții de votare și buletine de vot. Scrutinul va fi organizat în 11 octombrie și Congresul va avea loc în 18 octombrie. Candidat va fi doar unul: Liviu Dragnea. 

Candidaturile lui Daniel Savu și Șerban Nicolae nu au fost validate de PSD. În cursa internă pentru președinția partidului a rămas doar Liviu Dragnea. "Sunt într-o situație neobișnuită în care candidez singur. În toate alegerile la care am participat, am avut contracandidat și am câștigat. E o situație cu care mă obișnuiesc greu. Nu știu cum să mă comport", a spus Liviu Dragnea, în emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3, moderată cu Răzvan Dumitrescu. 

Jurnalistul l-a întrebat pe președintele interimar al PSD dacă au existat presiuni asupra altor social-democrați care voiau să candideze la șefia PSD. Liviu Dragnea a răspuns că el este rezervat în declarații, făcând referire la anunțul lui Robert Negoiță, valabil 24 de ore. La insistențele moderatorului, social-democratul a răspuns: "Nu pot să inventez răspunsuri de dragul unor emisiuni". 

[citeste si]

În aceeași emisiune, Liviu Dragnea a mai spus că "am încercat acum o săptămână să-i conving pe colegi să nu fie criterii". Președintele interimar al PSD a fost susținut doar de premierul Victor Ponta și de Dumitru Buzatu: "Colegii au spus că există experiențe din trecut în care la președinția PSD au candidat membri de partid care nu au avut vreo șansă și au făcut foarte mult rău. Astăzi au hotărât să nu schimbe regulile". Liviu Dragnea a spus despre Daniel Savu și Șerban Nicolae: "Eu regret că cei doi colegi nu pot candida, în schimb sper ca fiecare dintre ei să contribuie la marele proiect politic pe care-l vom prezenta la Congres. Nu cred că nu vor candida la vreo funcție de vicepreședinte la Congres, pentru că atât timp cât vizezi funcția supremă, poți să vizezi și alte funcții". 

Mecanism de vot intern ca la alegeri

Potrivit datelor prezentate, miercuri, în CExN, în PSD sunt 530.840 de membri. Ei sunt cei care-și vor vota președintele. Oricine se înscrie de mâine în PSD nu va avea drept de vot. Liviu Dragnea a descris, pe scurt, modalitatea de vot. A precizat că a fost ideea lui Victor Ponta, că a avut rezerve, dar a vorbit cu membrii de partid din teritoriu care sunt "bucuroși" și "mulțumiți" că-și pot vota președintele. Cât despre modalitatea efectivă de vot, Liviu Dragnea a explicat că "este o Comisie Electorală Centrală, sunt Comisii Electorale Județene. Vor fi buletine de vot în fiecare județ, secții de votare în locuri decente- nu în școli, în localuri". 

Când a auzit că PSD cheamă la vot, în secții de votare organizate, peste 500.000 de cetățeni ai României, Răzvan Dumitrescu l-a întrebat pe Liviu Dragnea: "Nu vă e teamă că vă alegeți cu un dosar penal?". Răspunsul direct al președintelui interimar al PSD a fost: "Nu organizez eu". "Cineva-și permite să organizeze niște alegeri, e dosar penal", a continuat Răzvan Dumitrescu. "Nu sunt așa pesimist, că altfel ar trebui să fugim din țară". 

Dacă nu va obține jumătate plus unu din voturile total exprimate, Liviu Dragnea nu va fi președinte al PSD. El a spus că nu vizează funcția de premier în 2016: "Obiectivul pentru 2016 reprezintă pregătirea partidului pentru alegerile locale și alegerile parlamentare, un alt obiectiv este un program de gestiune a carierei, respectarea regulilor în partid, unitate în interiorul partidului". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel