Răzvan Burleanu, atac la Gigi Becali: Îl rog să îmi comunice numele a 3 arbitri pe care i-a plătit

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a declarat, miercuri, după Adunarea Generală a FRF, că nu crede că finanţatorul FCSB, Gigi Becali, se va retrage din fotbal din cauza arbitrajului la partida cu FC Rapid şi la rugat să comunice numele. a 3 arbitri pe care ia plătit în trecut și dacă i-ar conveni ca acestea să facă parte din conducerea CCA.

„În ceea ce a găsit retragerea domnului Gigi Becali, nu e prima dată când vedem această declarație. Şi vedem că sa retras, sa întors, sa retras, sa reîntors şi tot aşa. Eu după cum l-am cunoscut, domnul Becali eo persoană foarte interesată de propria imagine și de bani. Atât timp cât unul dintre aceste elemente va exista mă îndoiesc că se va retrage din fotbal. Profilul patron care se vede stăpân în relația cu jucătorii și antrenorii, care are un comportament discriminatoriu de gen și nu numai, care se îngrijesc de fiecare om are un preț pentru a fi cumpărat, nu cred că sunt un viitor în fotbalul european.

Eu am vorbit cu domnul Argăseală, preşedintele FCSB, dacă domnul Becali doreşte, eu sunt aici şi ne putem vedea oricând. Eu am toată deschiderea, nu sunt un tip ranchiunos. Într-o astfel de întâlnire, care cred că va avea loc dacă și dânsul dorește, condiția mea pentru a putea merge mai departe este să-mi comunice o listă cu trei foști arbitri care le-a dat bani sau alte beneficii, direct sau. indirect, și cu care s-ar simți mai confortabil dacă s-ar afla la conducerea arbitrajului românesc. Și îi promit că lista respectivă rămâne una confidențială. Pentru că la ultima întâlnire cu domnul Becali care a avut loc la Casa Fotbalului, dânsul mi-a împărtășit din aceste practici din trecutul fotbalului nostru în ceea ce caută oamenii din organizații sportive.

De asemenea, am aflat că domnul Becali a participat la un singur blat. Mă îndoiesc că e un singur blat", a afirmat Burleanu.

Burleanu ia transmis lui Becali, care e nemulțumit de fapt că doi jucători de la FC Rapid, Răzvan Onea și Dragoș Grigore, nu au primit cartonașe roșii în pierderea de FCSB cu 0-1, că formația roș-albastră a beneficiat de erori de arbitraj. în cel puțin alte două partide. 'Dacă ar fi supărat în ceea ce privește neacordarea unui cartonaș roșu sau două în meciul cu Rapid, sau un cartonaș galben la Albu, ar trebui domnul Becali să reașească de cel puțin două meciuri. Unul este cel din etapa a 25-a jucat de FCSB în deplasarea cu FC Voluntari, când Edjouma din punctul meu de vedere trebuia să primească un cartonaș roșu. Iar atunci niciun reprezentant al FCSB nu a ieșit public să spună că integritatea jucătorului Armaș a fost pusă în pericol.

Vezi și: Răzvan Burleanu: I-am blocat domnului Becali numărul de telefon

Iar al doilea meci e din prima etapă, cu U Cluj, în care Şerban ar fi trebuit să primească un roşu. Și mă refer doar la aceste două meciuri pentru că avem deja o poziție oficială a CCA pe aceste faze. Cu siguranță o greșeală nu trebuie să corecteze sau altă greșeală. Dar vreau să menționez că la un moment dat contează și culoarea tricoului unui jucător atunci când inflamăm anumite subiecte', a afirmat el.

'Eu sunt sigur că din 2014 până în prezent fotbalul românesc să curăţat. Nu-mi place să văd erori, nici făcute de arbitri, dar nici jucători sau antrenori. Referindu-ne la arbitri, dacă aceste greşeli sunt neintenţionate, atunci când cu siguranţă intră pe procedura de sancţionare. În ceea ce privește greșelile intenționate ale arbitrilor, mă îndoiesc că acestea ar mai. Pentru că în fotbal ar însemna că o echipă e avantajată, iar alta dezavantajată. Și atunci, dacă nu uităm la ce se întâmplă în play-off, care și echipa avantajată? Pentru că toate sunt nemulţumite', a spus Burleanu, care şi-a exprimat încrederea în preşedintele CCA, Kyros Vassaras.

Burleanu: Nu există propuneri referitoare la renunțarea sistemului VAR

Președintele FRF a negat existența vreunei propuneri din partea cluburilor din Superligă pentru renunțarea sistemului VAR, precizând că în alte țări, unde arbitrajul video și implementat de 4-5 ani, problemele sunt chiar mai mari decât România. Burleanu a specificat că nu știe exact motivul absenței președintelui FCSB, Valeriu Argăseală, de la Adunarea Generală de miercuri, însă a subliniat că în cazul în care acesta nu mai dorește să facă parte din Comitetul Executiv în locul său va fi ales un alt reprezentant al cluburilor din Superligă.

'Absența de ieri a lui Valeriu Argăseală de Comitetul Executiv a fost o motivație pentru că a fost la Adunarea Generală a LPF. Despre absența de azi nu știu, probabil să se afirme în tot acest registru care să se cunoască. În cazul în care domnul Argăseală nu mai dorește să vină, locul din Comitetul Executiv va fi ocupat de un alt reprezentant al cluburilor din Liga I', a explicat Burleanu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel