Războiul ICCJ-Inspecția Judiciară continuă: Replică acidă a IJ

Consiliul Superior al Magistraturii
Consiliul Superior al Magistraturii

Inspecţia Judiciară spune că nu înţelege îngrijorarea pe care unele persoane din mediul juridic o manifestă faţă de sesizările din oficiu şi dă asigurări că toate verificările sunt făcute cu respectarea principiului legalităţii. 

Precizarea IJ vine, la solicitarea Agerpres, după ce Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi-a exprimat vineri îngrijorarea cu privire la decizia Inspecţiei Judiciare de a-l verifica pe judecătorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel, cel care l-a eliberat din arest preventiv pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Război între ICCJ și Inspecția Judiciară, după eliberarea lui Piedone

'IJ nu înţelege genul acesta de reacţii, precum nici îngrijorarea pe care unele persoane din mediul juridic o manifestă. De asemenea, reamintim că nu este pentru prima dată când IJ se sesizează din oficiu (cazul de viol din Vaslui, cazul de braconaj din Caraş-Severin, cazul privind posibila încălcare a dispoziţiilor privind interceptările telefonice, cazul crimei din Iaşi, cazul poliţiştilor din Călăraşi acuzaţi de viol, cazul judecătorului din Cluj etc.).

Şi în aceste cazuri rolul IJ a fost de a face verificări în vederea clarificării aspectelor semnalate de mass-media, în sensul confirmării sau infirmării. Toate aceste verificări sunt făcute cu respectarea principiului legalităţii', precizează Inspecţia Judiciară.

Citește și: Scandal monstru. Piedone încaieră justiția - exclusiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel