Motivul incredibil pentru care a fost sancționată o judecătoare

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, joi, că judecătoarea Fabiola Finta, de la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, a fost sancţionată disciplinar după ce s-a constatat că a depăşit, în 588 de cauze, termenul legal de redactare a hotărârilor.

Secţia pentru judecători a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Fabiola Finta. Magistratului i-a fost aplicată sancţiunea disciplinară constând în 'diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de trei luni', pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza a ÎI - a din Legea 303/ 2004 - '... întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile'.

'Secţia a reţinut că, într-un număr foarte mare de cauze, doamna judecător a depăşit termenul legal de redactare a hotărârilor judecătoreşti, în unele dosare cu până la un an şi şase luni', se arată într-un comunicat de joi al CSM.

Hotărârea secţiei poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În 15 octombrie, Inspecţia Judiciară a anunţat că a promovat acţiune disciplinară împotriva judecătoarei Fabiola Finta, faţă de care s-a reţinut că, în 588 de cauze, a depăşit, cu până la un an şi șase luni, termenul legal de redactare a hotărârilor judecătoreşti.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel