Rafila: Nu virusul a fost în adormire, ci Guvernul României

Profesorul Alexandru Rafila a spus că „nu virusul a fost în adormire, ci Guvernul României”.

„Accesibilitatea la testare este esențială, mai ales în medii sensibile, cum e mediul școlar de exemplu. Acolo se testează extrem de puțin și, dacă vrem să funcționăm în siguranță, trebuie să facem cât mai multe teste, pentru că ai o șansă mai mare să identifici persoanele infectate, care trebuie să stea în izolare, și atunci scade și transmiterea. (...) Este devastator ce se întâmplă în momentul de față, gândiți-vă că noi ne aflăm pe un trend rapid crescător. Lucrul cel mai dramatic o să fie în zona acestor cazuri grave care sunt la ATI. Probabil că, la un moment dat, nu or să mai poată să fie gestionate de colegii care lucrează în astfel de secții și, evident, ceea ce se întâmplă dacă nu poți să aplici măsuri terapeutice și ai foarte multe cazuri grave, din păcate, și o mortalitate ridicată”, a spus, joi, Alexandru Rafila într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Rafila: „Nu virusul a fost în adormire, ci Guvernul României”

„Nu virusul a fost în adormire, ci Guvernul României a fost în adormire, îmi pare rău că spun lucrul acesta. Nu s-a făcut absolut nimic, creșterea a început în data de 5 iulie, în săptămâna 5-12 iulie, și ea nu s-a mai oprit de atunci și, practic, când urmărești niște cifre și vezi că, în prima săptămână, ai 30 de cazuri zilnice, a doua ai 45, peste încă o săptămână ai 70, îți dai seama că se întâmplă ceva și, chiar dacă cifrele sunt mici, trendul era evident.

Și atunci nu s-a făcut absolut nimic, s-au organizat tot felul de manifestări cu numere extrem de mari de persoane, nu s-au luat măsuri sau nu s-a respectat niciun fel de măsură. Mă refer la toate tipurile de manifestări, care au fost promovate de Guvern, care au culminat, în plin val patru, cu foarte multe cazuri, cu organizarea unui congres”, a spus Alexandru Rafila.

Nou record de vaccinare de la începutul valului 4: 61.873 de persoane în 24 de ore

Aproape 62.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, a anunțat joi CNCAV, ceea ce constuituie un record de la debutul valului 4 al epidemiei.

Astfel, din cele 61873 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 22.095 au primit prima doză, 2.821 pe cea de-a doua, iar 36.957 de persoane au primit a treia doză de vaccin.

De la începutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.546.023 de pesoane, din care 5.383.893 au primit schema completă, iar 94.067 au primit și doza a treia.

Au fost înregistrate 23 de reacții adverse în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică numărul total al reacțiilor raportate la 17.212.

CNCAV precizează că 81 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel