Radu Tudor: Pierderea Turciei poate însemna potențarea strategică a României

Radu Tudor ste de părere că România ar putea profita după rezultateale referendumului din Turcia, care va duce la un autoritarism extrem de periculos.

"Turcia se afunda intr-un autoritarism extrem de periculos. Dupa ce a batut palma cu liderul Rusiei, presedintele Recep Tayip Erdogan isi sporeste puterile in mod exagerat, indepartand Turcia de valorile democratiei europene. Pierderea Turciei ar putea insemna potentarea strategica a Romaniei, in planul securitatii si apararii. Dar si din punct de vedere economic. Sunt deja multe companii europene si mondiale care parasesc Turcia, preferand tari mai linistite si mai sigure din Sud-Estul Europei, printre care si Romania", scrie jurnalistul Radu Tudor pe blog.

"Înalta Comisie Electorală a Turciei (YSK) a anunțat duminică seara victoria taberei "da" la referendumul pentru modificarea Constituției, transmite Reuters.

[citeste si]

După numărarea a aproximativ 98,95% din voturi, au optat pentru extinderea prerogativelor prezidențiale 51,34% din cetățenii turci cu drept de vot, informează agenția oficială de presă Anadolu.

Peste 55 de milioane de turci cu drept de vot au fost chemați la urne pentru a spune "da" sau "nu" în privința unei reforme constituționale în 18 puncte care ar institui un sistem prezidențial cu puteri ample în locul actualului model parlamentar. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost cel mai mare promotor al reformei, pe care o consideră necesară pentru a obține o mai mare stabilitate și a garanta astfel mai eficient creșterea economică și securitatea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel