Referendum Turcia, scandal. Se cere renumărarea voturilor

Principalul partid de opoziție din Turcia cere renumărarea a până la 60% din voturile la referendumul constituțional de duminică, transmite Reuters. Vicepreședintele Partidului Republican al Poporului, Erdal Askunger, a acuzat Înalta Comisie Electorală de ilegalități, după ce aceasta a anunțat că va lua în considerare și buletinele de vot neștampilate de oficialii din secțiile de votare.

La rândul său, partidul kurd de opoziție HDP a afirmat că referendumul, organizat cu Turcia în stare de urgență după tentativa de puci de anul trecut și cu liderii kurzi în închisori, nu poate fi considerat pe deplin legitim. HDP mai susține că rezultatele nu pot fi definitive până la soluționarea contestațiilor depuse la Înalta Comisie Electorală.

În schimb, partidul naționalist de opoziție MHP, care a militat pentru "da" la referendum, consideră că rezultatul prin care democrația parlamentară din Turcia este înlocuită cu un sistem prezidențial este "fără îndoială o realizare de succes" și trebuie respectat.

Ultimele rezultate parțiale neoficiale anunțate duminică seara de agenția oficială de presă Anadolu erau 51,34% în favoarea modificării Constituției conform dorinței guvernului și a președintelui Recep Tayyip Erdogan, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel