COVID-19, valul trei în România. Dr. Radu Țincu, avertisment: Vom ajunge să cerem ajutor internațional

Numărul infectărilor cu Sars-CoV-2 este în creștere în ultimele zile, iar valul 3 lovește din plin România. Medicul Radu Țincu avertizează că am putea ajunge în situația în care va trebui să cerem ajutor internațional. 

„Când vorbim, avem 1.266 de pacienți în Terapie Intensivă. Gândiți-vă cum va arăta această evoluție dacă vom ajunge la 12.000 – 14.000 de cazuri în fiecare zi. Va fi depășită capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă și vom ajunge să cerem ajutor internațional, așa cum au făcut-o și alte țări, țări cu un sistem de sănătate mult mai performant. Ne amintim, în vara trecută, Italia a solicitat ajutorul Germaniei pentru transferul pacienților gravi în secțiile de Terapie Intensivă. Acum, când stăm de vorbă, Cehia a solicitat ajutorul internațional pentru gestionarea pacienților gravi”, a declarat medicul Radu Țincu, la RealitateaPlus. 

VEZI ȘI: Situația critică în spitalele din România. Fiul unui pacient COVID: Tata stă la UPU de câteva zile. Mi s-a spus că nu sunt locuri la ATI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel