Situația critică în spitalele din România. Fiul unui pacient COVID: Tata stă la UPU de câteva zile. Mi s-a spus că nu sunt locuri la ATI

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Tot mai multe spitale din România rămân fără locuri la ATI din cauza numărului mare de pacienți COVID.

Un bărbat din Capitală susține că tatăl său stă de câteva zile la UPU, deși ar avea nevoie să fie internat la ATI. Medicii de la  Spitalul Sf. Pantelimon din București i-ar fi spus că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă, așa că bătrânul stă cu mască de oxigen în Unitatea de Primiri Urgențe.

"Tata stă la UPU de câteva zile pentru că ni s-a spus că nu au locuri la ATI. Nu au reușit să îl transfere nici la alt spital. Medicii au spus că au tot încercat și nu au găsit nici un loc în București. Acum tata stă la Urgențe. Sunt foarte solicitați, nici nu pot să discute cu noi. Mai erau multe persoane care așteptau un loc la ATI.", a povestit ruda unui pacient COVID, într-o intervenție telefonică la RealitateaPlus.

Valul trei al pandemiei de coronavirus se resimte și în spitalele de pediatrie din Capitală. Secțiile Covid, inclusiv cele de Terapie intensivă, sunt pline de copii. Spre exemplu, la Spitalul Grigore Alexandrescu, aproape toate paturile sunt ocupate. Există 13 paturi pentru copiii infectați cu COVID-19, 5 dintre acestea în secția ATI și 8 în secția Covid. În urmă cu două zile, secția COVID de la Grigore Alexandrescu era însă plină. Acum sunt 2 locuri libere, dar nu se știe până când. În spitalele din România există 307 locuri pentru copiii infectați cu coronavirus, la nivel național. Dintre acestea, doar 113 mai sunt libere. Vorbim despre 80 de locuri în secțiile Covid și 33 la ATI.

VEZI ȘI: Dr. Emilian Imbri: "Ne așteaptă un vârf de îmbolnăviri". Unde au dispărut paturile de la ATI și cum evităm un TSUNAMI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel