Dr. Emilian Imbri: "Ne așteaptă un vârf de îmbolnăviri". Unde au dispărut paturile de la ATI și cum evităm un TSUNAMI

Medicul Emilian Imbri a vorbit despre creșterea îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus. El susține că a crescut și numărul paturilor de ATI ocupate de cazurile grave iar sistemul medical dă semne de slăbiciune.

"Situația pe care o avem acum e rezultatul câtorva săptămâni bune în care nu am avut o situație de risc. Ceea ce avem azi e nu numai ce s-a întâmplat acum 2 săptămâni, ci e rezultatul unei acumulări de peste 6 săptămâni. E firesc că atunci când te testezi singur și nu spui și continui să stai acasă ... e firesc să se transmită din ce în ce mai rapid această infectare. În continuare se va stinge (această situație n.r.), dar nu brusc, așa cum nici brusc nu a pornit.

Se va stinge într-un timp, timpul va fi hotărât de noi, cei care iau măsuri și cei care acceptă măsurile. O să ajungem pe un vârf.  Ce măsuri ar trebui să luăm: eu nu știu sau dacă știu nu are sens, pentru că e inutil să vorbesc în momentul de față. Ceea ce aș vrea să va spun e că indiferent ce măsuri se vor lua, atât timp cât nimeni nu va ține cont de aceste măsuri, de aceste recomandări, sunt luate degeaba, sunt luate pe hârtie și sunt luate doar pentru a putea acoperi instituțiile", a declarat Emilian Imbri la RealitateaPlus.

Unde au dispărut paturile de la ATI

Medicul susține că în curând România se va confrunta cu un vârf al îmbolnăvirilor, iar evitarea unui adevărat tsunami de infectări poate fi posibilă doar cu respectarea măsurilor impuse de autorități.

"Nu s-a greșit nicăieri, nicio țară nu a greșit. Noi încercăm să urmăm ce se întâmplă prin alte țări, nu încercăm să urmăm dezastrul din alte țări, dar cam asta se întâmplă peste tot. Nu s-a greșit, s-a crezut că s-a domolit treaba dar nu a fost așa. Ceea ce ne așteaptă e destul de greu de prevăzut. Toată lumea plânge unde au dispărut paturile de ATI. În România nu e doar Covid, sunt atât de multe alte afecțiuni, nevoi, urgențe care au nevoie de paturi de ATI.

Paturile au trecut dintr-o parte în altă, o să treacă din nou pe partea de Covid. Dacă în multe afecțiuni paturile de ATI salvează oamenii care suferă de anumite afecțiuni, la infectarea cu COVID oamenii se pot salva singuri prin a evita să ajungă la Terapie Intensivă. Ne așteaptă un vârf de îmbolnăviri, dacă suntem oameni liniștiți, continenți și practici o să evităm tsunami.", a spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel