PSD Vrancea: Tăcere lașă a premierului Cîțu la summitul de la Kiev în fața declarației președintelui Ungariei

Este revoltător și inadmisibil pentru un premier al României să asiste impasibil la discursul președintelui Ungariei, care, într-o reuniune internațională, compară anexarea Crimeei de către Rusia cu pierderea Transilvaniei de către Ungaria, precizează PSD Vrancea.

"La fel de intolerabilă și rușinoasă este lipsa de reacție a ministrului de Externe român, care era prezent la summitul de la Kiev, dar și a președintelui Iohannis. În lipsa unei reacții oficiale, în lumea diplomatică, se consolidează neadevărul că Ungariei i s-ar fi luat, pe nedrept, Transilvania.

Funcția pe care o ocupă îi impunea lui Cîțu să dea replică și să reafirme adevărul istoric, acela că unirea de la 1918 a Transilvaniei cu României este rezultatul voinței unanime a românilor, consemnată în rezoluția oficială a Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 la care au participat 1228 de deputați-reprezentați ale tuturor regiunilor transilvane. Iar apoi acest act de voință populară națională a fost recunoscut în tratatele internaționale – inclusiv în Tratatul de pace de la Versailles de după primul război mondial.

Asta era necesar să afirme clar și răspicat Cîțu, ca premier și ca român. Să apere interesul național!

A tăcut, ori pentru că nu știe istoria noastră ori pentru că nu-i pasă. Și astfel dovedește că este un laș fără pic de patriotism și cultură", precizează PSD Vrancea.

Ce a făcut președintele Ungariei

János Áder, președintele Ungariei, aflat săptămțna trecută  la Kiev la Summit-ul inaugural al Platformei Internaționale Crimeea, la care a luat parte și premierul Cîțu, a comparat anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon în urma căruia Transilvania a revenit României.

"Maghiarii nu au uitat, nici după un secol, că au ajuns, atunci, să fie minoritari, că li s-au luat şcolile şi s-a făcut tot posibilul pentru ca învăţământul în limba maternă să fie desfiinţat", a acuzat János Áder.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel