Protocol DIPI - PÎCCJ. Chirieac: Este o nebunie

Astăzi a fost dezvăluit “Protocolul de cooperare” dintre PICCJ și DIPI, încheiat vara lui 2015. 

Ziar de Cluj a publicat protocolul semnat Procurorul General al României de la acea vreme, Tiberiu Nițu, și ministrul de Interne de atunci, Gabriel Oprea. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la România TV, că această țară nu a funcționat cât timp au funcționat aceste protocoale. 

”N-a funcționat țara asta așa. Din cauza asta, vorbim despre statul subteran, vorbim despre haos, despre războiul româno-român, toate lucrurile pe care le-am trăit și continuăm să le trăim. Astăzi, la DCNews, ministrul Justiției, Tudorel Toader a afirmat că toate persoanele care au avut de suferit din cauza protocoalelor pot cere despăgubiri.

Vezi aici mai mult: EXCLUSIV Cod procedură penală. Toader: Orice român condamnat va putea solicita revizuirea

Am fost într-o zonă de haos instituțional și cineva trebuie să aibă puterea, înțelepciunea să așeze lucrurile în societate. Tot ce s-a întâmplat este o nebunie. Nu așa funcționează organele unui stat democratic, chiar nu, din niciun punct de vedere.” a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV. 

Protocoalele publice, dar nu sunt declarate ilegale

Ulterior, analistul politic a afirmat, în emisiune că aceste protocoale secrete nu au fost folosite în interesul României, pentru a salva bogățiile țări, pentru a construi autostrăzi sau căi ferate de mare viteză, ci ”au fost folosite strict pentru poliție politică, pentru rămânerea la putere a lui Traian Băsescu din momentul în care electoratul nu l-a mai dorit, din 2009. Primul protocol a fost ca să justifice ascultările telefonice în masă. Când și-au dat seama că nu e în regulă, au zis cum le acoperim și au făcut încă o sută de protocoale. Atunci, au întins această plasă. (...) Problema fundamentală e protocolul între SRI și ÎCCJ sau între SRI și PÎCCJ. Cineva trebuie să le declare ilegale. Sunt publice, dar nimeni nu le-a declarat ilegale.”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel