EXCLUSIV  Cod procedură penală. Toader: Orice român condamnat va putea solicita revizuirea

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Orice român care consideră că a fost condamnat pe baza unor probe nelegale va putea solicita revizuirea, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader, în cadrul unui interviu acordat marți, 31 iulie, DCNews.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi că, după ce vor intra în vigoare modificările la Codul de procedură penală, "orice român care va avea sentimentul că a fost condamnat pe baza unor probe nelegale va putea solicita revizuirea hotărârii".

"În proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedură penală, la cauzele de revizuire s-a introdus o cauză nouă. Aceasta prevede revizuirea hotărârilor rămase definitive, dacă au fost pronunțate pe baza unor probe nelegale, gen interceptări făcute de organe neabilitate la urmărirea penală, adică SRI, sau dacă au fost administrate pe baza altor norme decât cele din procedură penală, gen protocoale. Nu este opera mea. E propunerea venită de la Comisia specială. A fost adoptată legea de modificare a Codului de procedură penală, prima Cameră, se află la Curtea Constituțională", a afirmat ministrul Justiției, Tudorel Toader, în cadrul interviului.

"Prin urmare, chiar dacă va mai trece ceva timp, sper că nu foarte mult, legea de modificare a Codului de procedură penală cu această cauză de revizuire va intra în vigoare și orice român care va avea sentimentul că a fost condamnat pe baza unor probe nelegale, gen interceptări, pe baza unor reguli altele decât cele din procedura penală, gen protocoale, va putea solicita revizuirea", a declarat ministrul Justiției.

Acesta a spus că "nu numai cel care este în puşcărie poate să iasă", ci şi cel care are hotărârea definitivă poate să ceară revizuirea deciziei. "Nu numai cel care e în pușcărie. Și cel care are hotărâre definitivă poate să ceară revizuirea respectivei hotărâri. Sigur, dacă cineva a comis o faptă penală, o infracțiune, va răspunde penal. Dar chiar dacă a comis o faptă, nu poți să-i aplici alte reguli decât cele din Codul de procedură penală", a zis Tudorel Toader la DCNews.

Video

Răspunsul complet, mai jos: 

Interviul integral poate fi urmărit aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel