PROTESTE. Mihai Tudose, în Piața Victoriei. REZULTATE NEGOCIERI

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a ieșit împreună cu premierul Mihai Tudose, din clădirea Guvernului, după negocierile privind salariile, în urma protestului din Piața Victoriei. 

Bogdan Hossu a anunțat rezultatul negocierilor: ”Netransferarea taxelor sociale de la angajator la angajat, dar să se analizeze implicația acestei măsuri asupra legii de salarizare bugetară și să se găsească soluții legate de acest lucru. În acest sens, vineri dimineață, la ora 10:00, cu toate confederațiile sindicale să avem o întâlnire cu domnul prim-ministru și cu restul colegilor domniei sale pentru a rezolva acest aspect. Legat de al doilea element, legea 62 modificarea, a rămas să se realizeze un grup de lucru cu ministerele care au implicații și-n termen de o lună de zile, reprezentanții angajatorilor și angajaților, împreună cu echipa respectivă să finalizeze un proiect de act normativ care să facă modificarea legii dialogului social”. 

Aproximativ 10.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei. 

Înainte de a intra la negocieri, Bogdan Hossu spunea că ”nu am venit să dăm jos Guvernul, dar o vom face dacă nu găsim înțelegere”. 

[citeste si]

”Dacă se poate să nu mai facem acest transfer, să vedem cum compensăm. De vineri, cum v-a spus și dl președinte, avem un punct de lucru. Trebuie să vorbim cu toate confederațiile sindicale, ca toată lumea să fie de acord.” a spus premierul Mihai Tudose.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel