Primarul Sibiului speră să-i convingă pe elevi să renunţe la telefon şi să se joace în curtea şcolii

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, speră că-i va convinge pe elevii din 12 şcoli să se joace în curţile acestor unităţi de învăţământ şi să renunţe la telefonul mobil, printr-o investiţie de peste 150.000 de lei, realizată prin primul proiect implementat în cadrul programului de bugetare participativă a municipiului reşedinţă de judeţ, potrivit unui comunicat de presă remis luni.

'Sper ca astfel curtea şcolii şi joaca alături de colegi să devină puţin mai atractivă decât telefonul mobil. Cred că, dacă le dăm pretextul, copiii noştri vor redescoperi cu bucurie jocurile mai clasice, dar atât de distractive. Este un proiect foarte inspirat şi binevenit şi îi felicit pe sibianul care l-a propus', a declarat primarul Astrid Fodor, conform sursei citate.

Potrivit sursei citate, acesta este primul proiect implementat în cadrul programului de bugetare participativă din Sibiu. În cadrul proiectului, un număr de 12 unităţi de învăţământ au fost dotate cu jocuri Playform, un tip de joc pentru exterior, educativ şi distractiv, conceput pentru a stimula imaginaţia şi creativitatea copiilor. 'Aceste jocuri au teme lingvistice, matematice, geografice, logice etc. Valoarea contractului încheiat de Serviciul de Administrare a Unităţilor de Învăţământ pentru amenajarea acestora a fost de 158.574,41 lei', se arată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel