Primarul din Teleorman reținut pentru agresiune sexuală, exclus din PNL

Foto: Facebook Mihail Cojocaru
Foto: Facebook Mihail Cojocaru

Primarului comunei Botoroaga va fi exclus din PNL după ce a fost reținut pentru agresiune sexuală.

Organizaţia judeţeană PNL Teleorman va convoca în regim de urgenţă Biroul Politic Judeţean în vederea excluderii din partid a primarului comunei Botoroaga, Mihail Cojocaru, reţinut pentru agresiune sexuală, conform Agerpres.

"Este decizia politică a PNL care, ca întotdeauna, este garantul drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, aşa cum prevede Constituţia României. Partidul Naţional Liberal are toleranţă zero pentru astfel de situaţii, precum cea în care se află primarul din judeţul Teleorman. Ne delimităm categoric de astfel de comportamente şi condamnăm cu fermitate orice formă de abuz fizic sau psihic, în condiţiile în care cercetările din ancheta în curs de desfăşurare vor dovedi că acuzaţiile sunt reale", arată un comunicat al PNL Teleorman.

Poliţiştii Capitalei au efectuat, luni, două percheziţii într-un dosar ce priveşte agresiunea sexuală a unei minore de 17 ani, dintr-un centru de plasament, de către un bărbat de 63 de ani, din judeţul Teleorman.

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Capitalei, la data de 6 septembrie, Secţia 21 Poliţie a fost sesizată că, la data de 21 august, o minoră, în vârstă de 17 ani, beneficiară a unui centru de plasament din Sectorul 6, ar fi fost agresată sexual de un bărbat.

Vezi și: Primarul din Botoroaga, Teleorman, reținut după ce ar fi agresat o minoră dintr-un centru de plasament

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că bănuit de comiterea faptei este un bărbat în vârstă de 63 de ani, din judeţul Teleorman.

"În urma percheziţiilor efectuate, la data de 18 septembrie 2023 au fost identificate şi ridicate mai multe dispozitive electronice. De asemenea, bănuitul a fost depistat şi condus la audieri", informează Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 21 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Minora de 17 ani dintr-un centru de plasament ar fi fost agresată sexual de primarul comunei Botoroaga.

Primarul, care este în funcţie de circa 20 de ani, ar fi comis fapta chiar în sediul Primăriei, care era închisă la acel moment, când edilul ar fi fost singur cu minora. Fata de 17 ani se află în plasament la un cămin privat din Sectorul 6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel