Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Budăi să discute cu sindicaliştii din educaţie. Discuţiile trebuie finalizate până la şedinţa de Guvern de miercuri

Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Foto: Facebook Nicolae Ciucă

Conform mai multor surse liberale, premierul Ciucă i-a cerut lui Marius Budăi, ministrul Muncii, să se întâlnească de urgenţă cu sindicaliştii din Educaţie, luni, 29 mai, pentru ca legea salarizării să poată fi terminată cât mai repede. 

Cu alte cuvinte, Ciucă a cerut devansarea și accelerarea calendarului pentru legea salarizării, pentru ca revendicările profesorilor să fie soluționate cât mai rapid.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că, începând de luni, ministrul Muncii, Marius Budăi, începe în mod accelerat dialogul cu reprezentanţii sindicatelor, mai întâi cu cei din Educaţie, apoi cu sistemul sanitar, transporturi, cu privire la noile grile ale viitoarei legi a salarizării din sistemul bugetar.

"Din dispoziţia domnului prim-ministru Nicolae Ciucă, începând de mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, începe deja dialogul cu reprezentanţii sindicatelor. Desigur, începând cu cei din Educaţie, dar nu numai, pentru noile grile ale viitoarei legi a salarizării. Am anunţat deja zilele trecute accelerarea calendarului, devansare sa pentru data de 15 iulie. Era fixat ca termen în PNRR pentru sfârşitul acestui an, în decembrie, dar iată că 15 iulie este termenul asumat la nivelul Guvernului pentru a avea noile grile ale salarizării personalului din sistemul bugetar. Pentru a câştiga timp, deoarece 15 iulie este termenul până la care experţii Băncii Mondiale sunt aşteptaţi să-şi prezinte opinia, analizele şi viziunea privind cum ar trebui să arate noile grile ale salarizării din sistemul public, în paralel, pentru a reuşi să comprimăm cât mai mult etapele necesare pentru a ajunge la o variantă finală şi corectă a sistemului de salarizare publică din România, ministrul Muncii va începe de mâine consultările, discuţiile, dialogul cu reprezentanţii sindicatelor din toate domeniile, începând cu Educaţia", a spus Cărbunaru duminică, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că, până la şedinţa de Guvern de miercuri, acest dialog trebuie finalizat.

"Ce aş vrea să vă mai spun este că, până miercuri, când va avea loc şedinţa de Guvern, premierul a cerut ministrului Muncii ca acest dialog să se realizeze accelerat cu toţi reprezentanţii sindicatelor, începând cu Educaţia, aşa cum ne-am angajat. Educaţia este pentru acest Guvern o prioritate şi se va păstra ca prioritate la nivel naţional şi în viziunea pe care viitorul program de guvernare, care va deveni lege prin votul în Parlament, o să-l consfinţească. Aceasta din perspectiva garanţiilor necesare pentru sistemul educaţional, în contextul în care întregul dialog care s-a purtat până acum a avut în vedere nevoia de a oferi aceste garanţii, că salariile profesorilor, salariile celor din sistemul educaţional se vor regăsi la un nivel superior. (...) Mâine începe dialogul Guvernului prin intermediul ministrului Muncii cu toate categoriile sindicale, începând cu Educaţia, va continua cu cei din sistemul sanitar, cu cei din transporturi, cu toţii, astfel încât miercuri, la şedinţa de Guvern să poată avea loc o discuţie, o analiză în interiorul Executivului privind formula optimă privind salarizarea în sistemul bugetar", a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului, citat de Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel