Portugalia, cea mai vaccinată țară din lume. Cum se explică succesul campaniei de vaccinare

Foto Pexels
Foto Pexels

Portugalia este cea mai vaccinată țară din lume.

Portugalia este cea mai vaccinată țară din lume, 85% din populație primind schema completă de vaccin. De vineri, restricțiile anti-COVID vor fi eliminate.

Recordul Portugaliei este rezultatul cooperării dintre medici, armată și oficiali locali, scrie La Stampa.

Grupul operativ de vaccinare a fost condus de un ofițer de marină, viceamiralul Henrique de Gouveia e Melo, care între timp a devenit erou național.

Portughezii și-au amintit de primul plan național de vaccinare din 1965, când se luptau cu mai multe boli mortale, iar acum au înțeles gravitatea situației și au avut încredere în beneficiile vaccinării.

Viața revine la normal în Portugalia

Imunizarea record permite guvernului să ridice toate restricțiile începând de vineri, 1 octombrie, astfel încât viața revine la normal.

Până în prezent, șase miliarde de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în întreaga lume, potrivit „Our World in Data", o publicație științifică a Universității Oxford.

VEZI ȘI: Oana Pellea rupe tăcerea după ce a fost întrebată dacă s-a vaccinat

Rormânia. Record la vaccinare de la începutul valului 4: 61.095 de persoane în 24 de ore

Peste 61.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, a anunțat miercuri CNCAV, ceea ce constuituie un record de la debutul valului 4 al epidemiei.

Astfel, din cele 61.095 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 21.420 au primit prima doză, 2.790 pe cea de-a doua, iar 36.885 de persoane au primit a treia doză de vaccin.

De la începutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.523.983 de pesoane, din care 5.368.131 au primit schema completă, iar 57.089 au primit și doza a treia.

11 reacții adverse au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică numărul total al reacțiilor raportate la 17.189.

CNCAV precizează că 81 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

În ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 10.826 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 207 pacienți au murit. 1.320 de persoane sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel