PNL atacă la CCR Legea Big Brother

Un nou scandal a izbucnit în Parlament, după legea referitoare la siguranța cibernetică. 

PNL contestă legea securităţii cibernetice a României la CCR. Legea prevede că serviciile secrete şi ministerele cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale pot avea acces la datele privind utilizatorii, deţinute de firmele de comunicaţii electronice şi telefonice, fără un mandat de la judecător, doar în baza unei 'solicitări motivate'. Anunțul a fost făcut de către liberalul Ludovic Orban, marți, într-o conferință de presă.  Legea securităţii cibernetice a fost iniţiată de Guvern şi adoptată săptămâna trecută în unanimitate în plenul Senatului, deci şi cu votul favorabil al senatorilor PNL şi PDL.

"69 de deputaţi aparţinând PNL şi-au exercitat dreptul constituţional de a ataca la Curtea Constituţională legea adoptată de Parlament, Legea privind securitatea cibernetică a României", a anunţat Ludovic Orban, lider al grupului deputaţilor PNL.

El a indicat prevederile articolului 17 din legea invocată, care ar încălca prevederile constituţionale.

"După opinia mea, această nouă tentativă a Guvernului Ponta de a încerca să permită serviciilor de informaţii, unor instituţii de autoritate, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naţionale, să intre cu bocancii în viaţa privată a cetăţeanului român reprezintă o gravă încălcare a democraţiei şi o gravă încălcare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţeanului român. Noi, ca liberali, nu putem permite ca acest lucru să se întâmple", a spus Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel