Piatra Neamț vs. Matei Balș. Vlad Voiculescu, declarații CONTRADICTORII. Cum se APĂRĂ după ce a devenit MINISTRU al Sănătății

Ce spunea Vlad Voiculescu după incendiul de la Piatra Neamț și ce spune acum despre tragedia de la "Matei Balș", după ce a devenit ministru. Declarații contradictorii. 

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineața la un pavilion al Spitalului Matei Balş din Capitală, acolo unde a fost declanşat planul roşu de intervenție. În urma incendiului, cinci persoane au murit și 102 persoane au fost evacuate. 

În urma incidentului, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a spus că "este de neacceptat", declarație contradictorie cu ceea ce spunea în urmă cu doar două luni de zile, după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț. 

Declarația lui Vlad Voiculescu după tragedia de la Piatra Neamț vs. tragedia de la Matei Balș

După tragedia de la Piatra Neamț, Vlad Voiculescu îl ataca pe ministrul Nelu Tătaru că este preocupat de numiri în diferite funcții și susținea că ministerul pe care astăzi îl conduce este un dezastru. 

"Ministerul Sănătății ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitale sunt verificate iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent. Asistăm la o mascaradă. Nu fac altceva decât să paseze vina și că PSD încearcă să arunce vina pe guvern, domnul Nelu Tătaru și PNL vor să se folosească de nenorocirea de la Piatra Neamț pentru a acapara și mai multă putere".

"Îngrozitor! Periodic avem o nenorocire..."

La câteva zile distanță de incendiul de la Piatra Neamț, tot Vlad Voiculescu spunea: "Îngrozitor. 10 bolnavi de coronavirus, intubați la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, au decedat în urma unui incendiu. Încă unul este în stare foarte gravă, iar medicul de gardă la ATI care a încercat să îi ajute se pare că a suferit de asemenea arsuri pe 80% din suprafața corpului. 

Chiar dacă va dura până vom afla cauzele exacte ale incendiului de la Piatra Neamț, Ministerul Sănătății ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitalele sunt verificate iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent. (...) Lucrurile nu sunt făcute cu cap și coadă de foarte multă vreme, aici vorbesc de investiții, de actul medical într-o bună măsură, lucrurile nu sunt făcute în mod profesionist, iar principalele cauze sunt politizarea și corupția.

Mie mi se pare că sunt, cumva, în Ziua Cârtiței: periodic avem o nenorocire, de fiecare dată se constată că a lipsit un aviz, o hârtie, de fiecare dată se pornește o anchetă, de fiecare dată o bulă relativ agitată pe Facebook spune că trebuie să învățam ceva din asta și să nu lăsăm să treacă pe lângă noi și că politicienii trebuie să devină mai responsabili, câteva declarații politice, câteva zile mai târziu parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Ce s-a întâmplat acum la Piatra Neamț se poate întâmpla mâine în aproape orice alt spital din țară".

Voiculescu, reacție la o întrebare cheie, după incendiul de la Matei Balș. "E de neacceptat" Nu-și dă DEMISIA!

Reporter: Cum a fost posibil după Colectiv, după Piatra Neamţ, iar o tragedie? Domnule ministru, iar o tragedie după Piatra Neamţ? Nu a trecut nici un an de atunci și iar ne confruntăm... Ardem ca şoarecii în spitalele româneşti.

"Aşa e. E de neacceptat. Intervenția a fost extrem de rapidă și eficientă. Am fost relativ repede la fața locului după ce s-a produs incendiul. Institutul „Matei Balș” nu a dus lipsă de finanțare în anii din urmă, managementul a fost stabil. Vorbim despre o situație foarte diferită față de ce am văzut până acum, față de spitale precum Piatra Neamț, unde au fost manageri schimbați.

Nu am nicio informație că în acea clădire ar fi fost nevoie, că ar fi fost surse suplimentare de căldură. Astfel de surse de încălzire n-ar trebui să fie în spitale. Știm că în practică se întâmplă și nu e în regulă. Există responsabilități și responsabili. Trebuie să ne uităm și la problemele sistemice, subfinanțare și lipsa profesioniștilor la fiecare nivel", a declarat astăzi Vlad Voiculescu, citează digi24.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel