Guvernul promite peste 10.000 de locuri de muncă în mediul rural

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a anunțat, marți, că prin intermediul programului "Promovarea incluziunii sociale" se vor crea peste 10.000 de locuri de muncă cu preponderență în mediul rural. Bugetul se situează la 200 de milioane de euro din fonduri europene.

"Bugetul acestui program este de 200 de milioane de euro din fonduri europene. Acest program se lansează și în context european, dar și adaptat la nevoile României. Prin acest program pot fi înființate 1.000 de întreprinderi sociale și se pot crea peste 10.000 de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități, familiile cu mai mult de doi copii, dar și familiile mono-parentale, femeile în situații de risc, persoanele rome, victimele violenței în familie. Este un program care promovează solidaritatea socială și cred că a venit momentul în care Guvernul a pus accent nu pe cifre, ci pe oameni. Programul se adresează cu preponderență mediului rural, iar aceste întreprinderi sociale vor duce la reducerea decalajelor dintre local și urban", a menționat Rovana Plumb într-o conferință de presă.

Citește și: România, beneficiara unui miliard de euro de la UE. Ce se va finanța

Potrivit ministrului, o întreprindere socială va fi finanțată prin acest program doar dacă se creează minimum patru locuri de muncă, iar în cazul a două structuri sociale, numărul de locuri de muncă trebuie să fie de minimum 12. De asemenea, perioada în care locurile de muncă nou-înființate trebuie menținute este de cel puțin șase luni.

Ghidul privind dezvoltarea economiei sociale, lansat marți, este aferent Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane /POSDRU/ 2007-2013, Axa Prioritară 6 'Promovarea incluziunii sociale', Domeniul Major de Intervenție 6.1.

Obiectivul general al Axei prioritare 6 'Promovarea incluziunii sociale' este facilitarea accesului pe piața muncii a grupurilor defavorizate, în scopul creării de locuri de muncă.

Ghidul va fi publicat în Monitorul Oficial în maximum 15 zile de la lansare, ulterior solicitanții având posibilitatea să depună proiecte specifice.

"Se pot depune deja oferte, nu e puţin lucru. E un program de 200 de milioane de euro, valabil pentru 1000 de proiecte şi întreprinderi sociale la care au acces persoane vulnerabile", a spus, marţi, premierul Victor Ponta.

Ghidul va fi publicat în Monitorul Oficial în maximum 15 zile de la lansare, ulterior solicitanții având posibilitatea să depună proiecte specifice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel