Urmărește emisiunea live


PENSIILE MILITARE. Ministrul Ciucă, anunț important

PENSIILE MILITARE. Ministrul Ciucă, anunț important
PENSIILE MILITARE. Ministrul Ciucă, anunț important

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, a declarat că își dorește soluții pentru eliminarea inechitățior din pensiile militare, într-o discuție cu reprezentații militarilor în rezervă.

Ministrul Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, luni, o întrevedere cu reprezentanţii structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă şi retragere, principala temă a discuţiilor fiind situaţia pensiilor militare, se arată într-un comunicat de presă al MApN, publicat pe pagina de Facebook.

Astfel, Nicolae Ciucă a subliniat că „este foarte important să analizăm și să venim cu propuneri privind soluțiile legislative prin care să fie eliminate inechitățile în cadrul pensiilor militare de stat, așa cum a precizat și prim-ministrul României, Ludovic Orban, în cadrul întâlnirii de lucru de săptămâna trecută de la Ministerul Apărării Naționale".

Acest demers nu afectează în niciun fel indexarea pensiilor prevăzută pentru anul viitor. Toate pensiile militare de stat vor fi indexate cu 4,6 %, începând cu 1 ianuarie 2020, așa cum sunt prevederile legale, sumele aferente acestei indexări fiind prevăzute în proiectul de buget al MApN pentru anul 2020, se mai arată în documentul citat.

Reprezentanții structurilor asociative au reiterat propunerile făcute anterior care să vină în sprijinul rezolvării acestei probleme. Discuțiile vor continua mâine între specialiștii MApN și cei ai structurilor mediului asociativ, într-un grup de lucru, al cărui obiectiv este elaborarea unui proiect de Ordonanță de Urgență care să elimine inechitățile în procesul de calcul al pensiilor militare de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel