Patru extremiști maghiari sunt interziși în România. Radu Tudor se declară nemulțumit

17 Martie 2014 / 19:43
Patru extremiști maghiari au fost declarați indezirabili. Radu Tudor se declară nemulțumit
Patru extremiști maghiari au fost declarați indezirabili. Radu Tudor se declară nemulțumit

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne a anunțat, luni, că patru extremiști maghiari, dintre care doi membri Jobbik, au fost primit interdicție de a se afla pe teritoriul României.

„În urma derulării acestor activități, s-a luat decizia instituirii unor măsuri pro-active, cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta grav ordinea publică pe teritoriul României. A fost instituită astfel măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de un an pentru patru cetățeni maghiari”, a transmis Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Cei patru sunt Zsolt Tyirityán, Zagyva György Gyulával, István Szávay şi Mikola Bela. Primul este membru al organizației Oastea Haiducilor, următorii doi sunt membri Jobbik, iar ultimul este membru al organizației Noua Gardă Ungară. 

„Referitor la aceste persoane, există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activități de natură naționalist-extremistă, ce constituie riscuri la adresa ordinii publice și a securității naționale a României”, a mai spus Monica Dajbog.

Radu Tudor: Pe mine mă nemulțumește decizia

Jurnalistul de la Antena 3, Radu Tudor, s-a declarat „nemulțumit” de faptul că liderul Jobbik, Vona Gabor, nu se află pe lista extremiștilor maghiari interziși în România. 

„Eu sincer i-aș fi dat și lui pe loc această decizie”, a spus Radu Tudor.