Părinți de succes: Vraja eroilor din povești

povesti_copii
povesti_copii

Eroii din poveștile copilăriei rămân poate pentru părinți și dascăli doar personaje imaginare însă dacă povestea este spusă cum trebuie, ei pot deveni adevărați modelatori ai caracterului adultului de mâine.

Profesorul universitar Ion-Ovidiu Pânișoară, doctor în Științe ale Educației în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, susține într-un alt material dedicat părinților de succes și profesorilor, că "Mesajele pe care le transmitem copiilor noștri sunt cele care pot să-i dezvolte într-o direcție pozitivă". Acestea trebuie să fie de natură să-i activeze pe cei mici, să-i facă să dorească ceva bun pentru ei, dar și pentru cei din jurul lor.

Pentru argumentare, profesorul universitar Pânișoară amintește de experimentul lui Nelson și colab. (Gueguen, 2006), unde cercetătorii le-au cerut unor subiecți să se gândească la elementele definitorii ale unor personaje cu puteri supranaturale (gen Superman), iar altora să se gândească la elementele caracteristice ale unei camere.

Ulterior, toți participanții la experiment au fost abordați de o asociație care  le cerea sprijinul în dezvoltarea unor acțiuni de voluntariat. Rezultatele au reliefat că persoanele care se gândiseră la ce îl definește pe un supererou au fost mult mai deschiși în a accepta să acorde ajutor și au venit efectiv la acțiuni de voluntari, comparativ cu cei din cel de-al doilea grup.

Deci, nu trebuie renunțat prea curând la poveștile cu eroi și nici la încurajările oferite copilului să deprindă conduita morală a eroului de poveste.

Citește mai mult pe performante.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel