Orban dă vina pe Cîţu pentru criza din coaliţie: Am promis 4 ani de pace. Din păcate, o decizie unilaterală a dus la criză. Joaca de-a politica s-a terminat

foto Facebook Ludovic Orban
foto Facebook Ludovic Orban

Susţinătorii lui Ludovic Orban au lansat un apel pentru soluţionarea crizei guvernamentale, după o întâlnire cu preşedintele PNL. 

„Administrațiile locale au nevoie de predictibilitate, așteaptă investițiile în infrastructura de bază promise de PNL... Stabilitatea politică este esențială”, a declarat Ioan Turc, primarul din Bistriţa, în numele primarilor liberali, citat de Mediafax. 

Un mesaj asemănător a transmis și deputatul Violeta Alexandru, reprezentanta parlamentarilor liberali.

„Le-am promis românilor că facem treabă... Este datoria noastră să arătăm românilor că lucrăm de 5 -10 ori mai mult... Nu văd nici un motiv... Îmi este jenă să mai răspund mesajelor oamenilor care mă intreabă de ce am început să ne certăm... adevărul este că am din ce în ce mai puține explicații”, a explicat Alexandru.

Declarațiile au fost făcute la finalul evenimentului în cadrul căruia susținătorii lui Ludovic Orban au prezentat Apelul pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Documentul este semnat de zeci de parlamentari și aleși locali ai PNL.

Cîţu, învinuit pentru criza guvernamentală

"În campania electorală pentru alegerile parlamentare, PNL a promis românilor 4 ani de pace, de stabilitate politică, 4 ani de investiţii, de dezvoltare, de creştere economică, de modernizare, de creştere a calităţii serviciilor publice, a vieţii şi de creare de oportunităţi pentru fiecare român de a trăi mai bine. Cu mare greutate, am reuşit să negociem un acord de coaliţie care a dus la formarea unui Guvern al forţelor de centru-dreapta. Un Guvern care s-a dus în faţa Parlamentului şi a obţinut votul de încredere cu o majoritate confortabilă. Din păcate, pe 1 septembrie, ca urmare a unor decizii unilaterale, am intrat într-o criză guvernamentală care afectează România", a declarat Ludovic Orban. 

Mesaj clar pentru Cîţu legat de PNRR 

"În ceasul al 12-lea, avem nevoie de un guvern care să implementeze PNRR. Suntem în fața negocierii acordului de parteneriat dintre Comisia Europeană și România cu privire la bugetul 20021-2027. Nici aici nu am făcut pași hotărâți, astfel încât să fie cât mai repepede accesibil pentru români banii pe care îi vom primi în exercițiul bugetar.

Este vital ca într-un termen cât mai scurt să se ajungă la o soluție clară de a pune capăt crizei. Poziţia noastră categorică este că singura coaliție decentă, onorabilă, care poate asigura o guvernare în beneficiul României, este cea care s-a format după alegerile Parlamentare: PNL-USR PLUS, UDMR cu sprijinul minorităților. Altfel nu putem implementa nicio reformă şi nu avem capacitate de a oferi stabilitate şi sustenabilitate politicilor publice. Joaca de-a politica trebuie să se termine. Cine seamănă vânt, culege furtună. Cine poartă răspunderea pentru grava criză în care a fost aruncată România, trebuie să îşi asume şi să răspundă în consecinţă. ", a mai punctat Ludovic Orban.

Se actualizează... 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel