O comună din județul Iași intră în CARANTINĂ

S-a ajuns la 14 localități carantinate în jurul Capitalei
S-a ajuns la 14 localități carantinate în jurul Capitalei

O altă comună intră în carantină zonală. 

În comuna ieşeană Ciurea va fi instituită carantina, pentru o perioadă de 14 zile, a anunţat, sâmbătă, prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, scrie Agerpres.

Conform acestuia, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea măsurii de carantină zonală, începând de duminică, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile, pe un perimetru din comuna Ciurea, respectiv satele Ciurea şi Lunca Cetăţuii (zona Zanea). Potrivit sursei citate, carantina din comuna Ciurea şi zonele limitrofe se aplică după publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului Comandantului Acţiunii.

"Principala măsură priveşte instituirea de filtre pe căile de comunicaţii şi în interiorul localităţilor pentru limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei reguli şi interzicerea sau limitarea unor categorii de activităţi. Deplasarea în afara locuinţei şi în afara perimetrului supus carantinei va putea fi făcută doar pentru motive justificate precum: scop profesional, asistenţă medicală, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi şi a copiilor, achiziţionarea unor produse etc. Pentru verificarea motivului deplasării, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, după caz, legitimaţia de serviciu, adeverinţă eliberată de angajator sau declaraţia pe propria răspundere", a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel