Nordul Italiei, în carantină. Mii de oameni au fugit în SUD, înainte de intervenţia armatei

Sâmbătă, 7 martie, Guvernul condus de Giuseppe Conte a decis să închidă zona Lombardia, din nordul Italiei, din cauza numărului extrem de mare de cazuri de coronavirus. Cu toate astea, de la momentul în care s-a aflat de intenţia autorităţilor şi până la oficializarea decretului şi intervenţia Armatei, mii de oameni au apucat să fugă cu trenuri sau maşini şi autobuze spre partea de centru şi sud a Italiei. 

Din momentul în care s-a luat decizia şi până la oficializare, măsura nu a fost intrată efectiv în vigoare, astfel că persoanele care plecau din regiunile respective nu puteau fi oprite cu un temei legal. Din cauza faptului că puteau rămâne închişi, practic, în zona Lombardia, până pe 3 aprilie, mii de oameni au migrat spre Roma, dar şi spre zona Siciliei. 

Măsura pare a fi, astfel, luată pentru calmarea opiniei publice şi pentru a arăta că Guvernul "face ceva", dat fiind că rezultatele acesteia au fost minimizate de golul creat între momentul anunţului şi momentul oficializării. 

VEZI ŞI Carantină pentru tot nordul Italiei. Măsuri drastice

Închiderea Lombardiei, avantaj pentru Guvern 

Parlamentul italian trebuia să discute zilele acestea o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Conte, însă odată cu închiderea completă a Lombardiei din cauza coronavirusului, nici Parlamentul nu se va mai reuni. 

Astfel, Guvernul Conte, fragilizat de pierderea majorităţii în legislativ, va rămâne la putere încă o perioadă. 

Creşte numărul victimelor din Italia 

În Italia, numărul deceselor din cauza coronavirusului a crescut alarmant într-o singură zi, de la 233 la 366, iar bilanțul persoanelor infectate este cu 25% și anume de la 5.883 la 7.375 de cazuri, potrivit Agenţiei italiene pentru Protecţie Civilă, citată de BBC.

Creşterea numărului de cazuri de coronavirus vine în condiţiile în care autorităţile italiene au impus restricţii severe pentru a stopa evoluţia epidemiei. Aproximativ 16 milioane de persoane din mai multe provincii au nevoie acum de un permis special pentru a putea călători în alte regiuni, ca urmare a unei hotărâri a autorităţilor.

Italia rămâne în continuare ţara europeană cu cele mai multe cazuri de infecţie cu coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel