Urmărește emisiunea live



Noi cazuri de coronavirus în România. Chirieac: Dacă aveți această impresie, vă înșelați amarnic

În România au fost confirmate, miercuri, două noi cazuri de infectare cu coronavirus. Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3.

Este vorba de o persoană de 71 de ani, din Suceava, și un adolescent de 16 ani, din Timișoara. DSP Timiș face anchetă epidemiologică la liceul din Timișoara unde învață adolescentul testat pozitiv cu coronavirus. „Elevul de 16 ani depistat cu coronavirus este cel mai tânăr român infectat. Dacă a stat în liceu cu 20 de colegi, există un risc ridicat ca și alții să fie infectați, profesorii liceului la fel. Dacă s-a dus în practică, și acolo trebuie investigat", a spus Radu Tudor, miercuri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire".

Bogdan Chirieac, prezent în platoul Antena 3, a spus ulterior: „În România, în acest moment, probabil că o soluție ar putea să fie suspendarea cursurilor în școli și universități pentru două săptămâni. Zilele ar putea fi recuperate în primăvară – vară, când se speră că, odată cu venirea căldurii, virusul va deveni mai puțin violent."

Revenind la cazul adolescentului, a mai spus: „În recreație au fost toți. Mai are un prieten, o prietenă. Sunt copii de 16 ani care socializează foarte ușor. Poate au avut un meci de baschet, de fotbal. Probabil, trebuie închisă toată școala. Se pot face lecții și pe Internet. Putem apela la metodele moderne."

„Să nu uităm că, momentan, criza mondială provocată de coronavirus, cu siguranță, va face mult mai multe victime decât va face virusul. Economia mondială dă semne clare de încetinire. Când încetinește, scade consumul, se închid fabrici. Oamenii nu mai plătesc taxe și impozite. Se micșorează consumul și mai mult.

Se întâmplă ca anul acesta să fie alegeri prezidențiale în SUA. Donald Trump avea performanțe economice ieșite din comun. Într-o lună de zile, o treime dintre acestea au fost șterse. O nebunie! Dacă Donald Trump se duce cu economia sub un anumit nivel, șansele sale pentru a fi reales președinte devin nule. Chestiunea cu economia devine foarte gravă”, a mai spus analistul.

„Dacă aveți impresia că Italia, Germania, Marea Britanie sau Franța intră în criză și noi suntem la adăpost, vă înșelați amarnic. Noi producem pentru aceste țări și exportăm. Când comenzile scad, scade exportul”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel