Nelu Tătaru: Dacă se respectau regulile, nu trăiam a doua COCOAȘĂ

Nelu Tătaru a susține că dacă s-ar fi respectat măsurile de protecție, nu am fi trăit „a doua cocoaşă”.

Nelu Tătaru a spus că dacă s-ar fi respectat măsurile impuse după relaxarea din 15 mai, acum nu am fi trăit „a doua cocoaşă” a epidemiei. Declarațiile au fost făcute la Oradea, unde ministrul a avut o vizită de lucru. Chiar dacă Tătaru a fost criticat în spațiul public pentru folosirea expresiei „a doua cocoaşă” în loc de expresia "a doua fază", nu s-a putut abține nici de această dată. Totuși, de fiecare dată a încercat să se corecteze.

Am văzut a doua cocoaşă sau o a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val. În condiţiile în care avem un număr mare de cazuri, avem şi o adresabilitate şi o încărcare pe terapie intensivă. Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat: am plecat cu un număr limitat de paturi bine dotate, acum avem 1.034 paturi complet utilate, 473 cazuri la ATI. Este momentul pe care-l putem gestiona, dar nu lăsăm doar în baza corpului medical” a afirmat ministrul Sănătății. 

Tătaru a adăugat că autorităţile s-au confruntat, într-o primă fază, cu asimptomaticii care cereau externarea şi nu voiau internare, acum se confruntă cu asimptomatici care, văzând evoluţia bolii, refuză externarea.

Când am făcut măsuri de relaxare, începând din 15 mai, le-am făcut în baza unei scăderi a numărului de cazuri. În măsura în care se respectau aceste reguli, nu trebuia să trăim a doua cocoaşă sau o a doua fază a primului val”, a afirmat Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel