Naționala României la JO Tokyo. Cine va avea drept de participare? Demersul FRF

România este calificată în proba olimpică de fotbal masculin pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care, însă, au fost amânate pentru 2021, iar unii tineri jucători ar putea pierde dreptul de participare.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a trimis o scrisoare, în această dimineață, către FIFA, în care i-a i-a solicitat lui Gianni Infantino, președintele forului  mondial, să confirme dreptul de participare la Jocurile Olimpice a jucătorilor născuți în anul 1997.

Demersul FRF vine deoarece, în acest moment, regulamentul FIFA pentru competiția fotbalistică masculină de la Jocurile Olimpice, referitor la dreptul de participare, spune: "Federațiile afiliate FIFA pot participa cu echipa naționala U23. Lotul trebuie să fie format din fotbaliști născuți începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă".

Demersul FRF

"Având în vedere situația specială creată prin amânarea proximei ediții a Jocurilor Olimpice pentru anul 2021, considerăm necesară o completare a regulamentului acestei ediții, prin adăugarea unei prevederi dedicate prin care să se confirme faptul că jucătorii născuți în 1997 vor fi eligibili pentru ediția Tokyo a Jocurilor Olimpice, chiar dacă aceștia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiției. Suntem convinși de faptul că o confirmare publică a acestui aspect important va aduce clarificările regulamentare necesare asupra viitoarei competiții", se specifică în scrisoare.

Federația Română de Fotbal consideră că această confirmare ”va aduce liniște jucătorilor eligibili ce așteptau șansa acestui spectacol fotbalistic mondial, un vis devenit realitate pentru ei și o oportunitate unică în carieră. Totodată, le va înlesni configurarea programului viitor de pregătire și readaptare la competiții, oferind spiritul normalității în aceste zile de restricții și incertitudini".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel