Modificări fiscale, adoptate Guvern. ALDE, reacție din teritoriu

Preşedintele organizaţiei judeţene ALDE Galaţi, Cristian Dima, a reacționat după ce Guvernul a adoptat măsurile fiscale, prin OUG. 

”Măsurile fiscale pe care le-a aprobat Guvernul sunt susţinute de ALDE, în condiţiile în care ALDE şi-a asumat rolul de busolă a economiei şi respectiv, acum, a guvernării PSD-ALDE. Din calculele noastre nu am reuşit să identificăm o scădere a veniturilor nete către angajat în urma trecerii contribuţiei angajatorului la angajat, în salariul brut. Noi am făcut simulări pe mai multe plafoane salariale şi nu am constatat nicio scădere a salariului net al angajatului. ALDE susţine mediul antreprenorial şi nu am auzit niciun antreprenor să-şi dorească scăderea bazei salariilor către angajaţi sau să nu introducă această contribuţie la asigurările sociale. Nu înţelegem de ce unii creează panică în populaţie pentru că Ordonanţa nu se aplică de mâine, ci de pe 1 ianuarie 2018, timp suficient pentru a fi dezbătută în Parlament, unde pot fi făcute ajustări, corecturi dacă ar fi ceva neutil mediului de afaceri”, a afirmat Cristian Dima.

[citeste si]

Liderul ALDE Galaţi a menţionat că măsurile fiscale adoptate de Guvern corespund Directivei Europene 1164 care limitează practica multinaţionalelor de a-şi externaliza profitul, ajungându-se în situaţia în care marii agenţi economici români plătesc aproape de trei ori mai mult, la stat, decât multinaţionalele, o situaţie care contravine unui mediu concurenţial corect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel