EXCLUSIV  Minivacanțe 2019. Ocazii de a face ”punte” cu zilele libere de Sărbători

Minivacanțe 2019. Când se poate face punte de Sărbători
Minivacanțe 2019. Când se poate face punte de Sărbători

Calendarul anului 2019  este  generos cu bugetarii. Guvernul are patru ocazii în care poate să ofere minivacanțe, făcând ”punte” între zilele libere de Sărbători și zilele libere de la sfârșitul de săptămână.

Prima minivacanță ar putea fi oferită de la Guvern chiar în luna ianuarie. Data de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor României, cade într-o joi. Conform ”tradiției”, ziua de vineri poate fi declarată nelucrătoare, astfel încât să rezulte o minivacanță de patru zile, la trei săptămâni după Revelion.

Vacanța de Paște, cuplată cu liberele de 1 Mai, aduce aduce zece zile de concediu românilor, între 26 aprilie și 6 mai, dacă guvernul oferă două zile libere (2 și 3 mai, adică joi și vineri).

Acest noroc este compensat de ghinionul care face ca Ziua Copilului, declarată nelucrătoare, să cadă într-o sâmbătă. Iar 30 noiembrie și 1 Decembrie cad în zile de week-end.

Cu o zi liberă oferită de guvern după Sf. Maria, care cade într-o joi, rezultă încă o minivacanță, în luna august.  

Finalul anului 2019 aduce, însă, o altă ”punte”, posibil de făcut după Crăciun, prin declararea zilei de vineri, 27 decembrie 2019, ca zi nelucrătoare. La fel, de Revelion, care cade într-o zi de miercuri, aducând o minivacanță de 5 zile.

Minivacanțele, benefice pentru salariat și economie, dacă…

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a declarat pentru DCNews că punțile, respectiv minivacanțele, sunt benefice pentru salariați, dar și pentru economie, cu condiția ca autoritățile să anunțe din vreme calendarul acestora.

”Salariatul beneficiază de un mic concediu, a spus Bogdan Hossu, iar industria hotelieră are de câștigat. Economia nu ar trebui să se resimtă, dacă zilele libere se recupereează. Problema este că guvernul anunță foarte târziu aceste minivacanțe. Astfel, operatorii de tursim nu știu din vreme, ca să vină cu oferte, să alcătuiască pachete turistice pentru Sărbători, iar angajații nu își pot programa vacanța. Nu ai cum să armonizezi programul familiei, dacă nu știi din vreme când vor fi date zilele libere. Ideal ar fi ca guvernul să anunțe la începutul anului care sunt zilele libere suplimentare pentru bugetari și când se recuperează acestea”, a concluzionat liderul Cartile Alfa, Bogdan Hossu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel