EXCLUSIV  Ministrul Sorina Pintea, anunț despre Legea prevenției la dezbaterea DC News și DC Medical

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a dat o veste bună pacienţilor în cadrul dezbaterii DC MEDICAL cu tema: „Prevenția în Sănătate. De la deziderat la fapte”. Pintea a declarat că legea prevenţiei este aproape finalizată. 

"O veste bună, este aproape finalizat draftul pentru legea prevenţiei. Mai avem nevoie de câteva consultări cu societăţile profesionale. Categoric, pornind de la nevoile primordiale, de prevenţia primordială, discutând despre tutun, alcool, consumul de zahăr, apoi prevenţia primară, secundară şi terţiară. În momentul în care decizi să compensezi ceva, există riscuri. Taxele cresc, medicamentele ieftine au tendinţa să dispară de pe piaţă. Dacă nu respectăm legislaţia pe care o avem, nu vom şti dacă e bună sau rea", a declarat ministrul sănătăţii, Sorina Pintea. 

Sistemele publice de sănătate se află, în acest moment, sub o dublă presiune: pe de o parte, creșterea nevoii de servicii medicale, cauzată de schimbarea patologiilor și îmbătrânirea populației, pe de alta apariția unor terapii revoluționare, cu rezultate extraordinare, dar și cu costuri pe măsura investițiilor în cercetare, dezvoltare și infrastructură tehnologică.

În acest context, prevenția devine principalul mecanism prin care pot fi ținute sub control cheltuielile publice în Sănătate, fără a priva societatea de soluțiile care îmbunătățesc calitatea vieții pacienților și cresc speranța de viață.

Despre principiile de bază ale Legii Prevenției, puteți citi pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel