Ministrul Sănătății anunță că ”avem un vârf” al numărului de cazuri de viroze respiratorii, peste 100.000 pe săptămână

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cu privire la situația actuală a virozelor respiratorii.

„Vedem că sunt deja spitale care anunță că restricționează accesul în spitale când vine vorba despre vizite făcute pacienților care se află internați”, a precizat realizatoarea emisiunii ”TALK”, Gabriela Mihai.

„E foarte bine că fac lucrul ăsta, e o procedură obișnuită, se aplică an de an în funcție de evoluția virozelor respiratorii. Avem un vârf pentru acest sector al numărului de cazuri de viroze respiratorii, a depășit 100.000 pe săptămână de săptămâna trecută. Este ceva mai puțin însă decât anul trecut, în aceeași perioadă, anul trecut aveam aproape 139.000 într-o săptămână, dar e o măsură rațională care limitează răspândirea infecției în unitățile sanitare, atât în rândul personalului, cât și al pacienților”, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în direct la B1 TV.

Necesitatea vaccinului antigripal

„Pacienții care ar mai vrea să își facă vaccinul antigripal, îl mai pot face, ar mai putea da rezultate?”, a întrebat Gabriela Mihai. Ministrul Sănătății a răspuns că „da, absolut, îl pot face, le și recomand în continuare în această lună cel puțin să facă vaccinul gripal, pentru că administrarea vaccinului gripal protejează ori împotriva infecțiilor, împotriva formelor complicate, iar sezonul gripal de obicei durează dincolo de luna martie”

Consecințele unui număr mare de pacienți cu viroze respiratorii

„Depinde de gravitatea virozelor, de interesul oamenilor de a se prezenta la camerele de gardă. Sfatul nostru, știți bine, l-am dat încă de la începutul acestui val de viroze respiratorii, este ca formele ușoare și medii să se prezinte la medicul de familie și să se izoleze la domiciliu, sigur, pentru cei care au comorbidități și forme complicate ale bolii, prezentarea la spital poate fi făcută direct sau după ce medicul de familie sau medicul specialist indică acest lucru”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel