Ministrul Economiei, Constantin Niță, vizită importantă pentru Dacia în Maroc

Ministrul Economiei, Constantin Niță, efectuează o vizită oficială în Regatul Maroc, în perioada 22-25 septembrie

Pe timpul vizitei în Maroc, ministrul Economiei, Constantin Niță, are programate mai multe întâlniri la nivel înalt cu membri ai Guvernului din Regat și cu reprezentanți ai comunității locale de afaceri cu ocazia deschiderii Forumului de Afaceri din Tanger din 24 septembrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Printre domeniile de interes pentru dezvoltarea cooperării economice bilaterale care se vor lua în discuție în cadrul acestei vizite, se numără consolidarea colaborării bilaterale în domeniul fabricării de autoturisme Dacia la Tanger și Casablanca, cooperarea în domeniul producției, transportului și distribuției de energie electrică și al forajelor de mare adâncime, cooperarea în domeniul IT, aeronautic și al construcțiilor navale etc.

Citește și Ministrul Economiei Constantin Niță, pentru DCNews:Decizii importante pentru sprijinirea exporturilor

Astăzi, 23 septembrie, Ministrul Economiei, Constantin Niță, se va întâlni la Rabat cu Ministrul Transporturilor, dl. Aziz Rabbah, cu Ministrul delegat al Apărări, dl. Abdelllatif Loudiyi, cu Ministrul delegat pentru Întreprinderile Mici și Mjlocii, dl. Mamoune Bouhdoud, cu Ministrul Economiei, dl. Mohamed Boussaid și cu Vice-Prim-ministrul, Ministru de Stat, dl. Abdellah Baha.

Discuțiile la nivel oficial cu membrii Guvernului din Regatul Maroc se vor concentra pe identificarea oportunităților de intensificare a cooperării economice bilaterale și pe dezvoltarea de parteneriate în sectoare de interes comun.

De asemenea, cu prilejul vizitei oficiale realizate de Ministrul Economiei, Constantin Niță, în Regatul Maroc, au fost convenite mai multe acorduri contractuale și pre-contractuale din partea unor companii românești și partenerii lor marocani în valoare de aproximativ 100 milioane de dolari, care au în vedere proiecte de transfer de tehnologie, producția de echipamente electrice, lucrări de foraj, reparații și construcții navale etc.

Maroc, cel mai important partener economic și comercial al României în Africa

În acest sens, Ministrul Economiei, Constantin Niță consideră că "Putem fi optimiști în privința consolidării poziției Marocului ca cel mai important partener economic și comercial al României în Africa, având ca obiectiv depășirea nivelului de 647 milioane de dolari al schimburilor comerciale anuale dintre cele două țări, România fiind interesătă să dezvolte cooperarea cu Regatul Maroc pe piețele din regiunea africană."

Potrivit documentului citat, La sfârșitul anului 2013, volumul total al schimburilor comerciale bilaterale dintre cele două țări depășea valoare de 647 mil. USD, cu 32% mai mult decât în 2012.

În primele 6 luni ale anului 2014, schimburile comerciale bilaterale între România și Maroc au fost în valoare de 312,41 milioane USD, dintre care 249,30 milioane USD au reprezentat exporturile de produse românești, în timp ce importurile de produse marocane au înregistrat valoarea de 63,11 milioane USD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel