Urmărește emisiunea live


Sprijin de 260 de milioane de euro de la BEI pentru reabilitarea de unităţi sanitare şi reducerea numărului de accidente pe şosele

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Trei noi contracte de finanţare au fost semnate între Banca Europeană de Investiţii şi Ministerul Finanţelor, cu o valoare totală de peste 260 milioane euro.

Prin semnarea contractelor se dorește îmbunătăţirea siguranţei drumurilor naţionale din România şi reducerea numărului de accidente, răniri şi decese, pe de o parte, iar pe de cealaltă parte pentru reabilitarea, reamenajarea şi extinderea a 26 unităţi sanitare din ţară, în scopul pregătirii acestora din perspectiva unor potenţiale viitoare pandemii, dar şi pentru susţinerea sectorului spitalicesc public supraîncărcat.

Conform unui comunicat al Ministerului Finanțelor, la contractul de finanţare destinat sprijinirii realizării unor investiţii privind siguranţa rutieră, în valoare de 50 milioane de euro, data limită de tragere a împrumutului este de 5 ani de la semnare. Valoarea totală a proiectului este de circa 100 milioane euro, iar implementarea acestuia va fi asigurată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Proiectul include 89 de investiţii în sensuri giratorii, pasaje superioare sau subterane, respectiv sisteme de dirijare/semnalizare şi se estimează că va fi finalizat până în anul 2027. De asemenea, BEI va finanţa două proiecte de investiţii de peste 210,6 milioane euro pentru susţinerea sectorului spitalicesc public supraîncărcat.

Proiectele au în vedere reabilitări, extinderi, consolidări, modernizări şi dotări pentru 26 de unităţi spitaliceşti din judeţele Bacău, Bihor, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dolj, Harghita, Giurgiu, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman şi Bucureşti. Implementarea va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Se estimează că realizarea investiţiilor va fi finalizată în 2025. MF menţionează că investiţiile selectate a fi incluse în cele trei proiecte prezintă un raport cost beneficiu ridicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel