Mesaj DUR către preoți în criza COVID - 19: M-am gândit mult înainte să scriu! Voi fi CONDAMNAT pentru asta!

Tudor V., un buzoian, a lansat un apel dur pentru preoți în contextul crizei generate de COVID - 19.

Bărbatul roagă preoții să le spună părinților și bunicilor să stea acasă în această perioadă, să nu mai meargă la biserică! Vârstnicii se pot ruga și de-acasă, în siguranță.

Apel disperat! Prea puțin stimați popi (am spus popi, ca în timpul lui Creangă, nu preoți)! Nu ne ucideți părinții și bunicii! Îndemnați-i să rămână în case și să nu mai ia calea bisericii, mai ales acum.


Spuneți-le să se roage acasă, la cele mai mult de 50 de icoane pe care aproape că i-ați obligat să le cumpere! Mai nou, am auzit că, umblați să sfințiți casele. Le-ați mai sfințit odată, de Bobotează! Știm de ce o faceți. Au scăzut sumele pe care le încasați duminica, la Sfânta Liturghie! Aveți nevoie de bani.

Pentru întreținerea caselor pe care vi le-ați ridicat, pentru benzina (motorina) mașinilor de sute de cai putere pe care vi le-ați luat din vânzarea lumânărilor, a taxelor pentru botez, cununie, înmormântări! Aveți la mașini numere preferențiale cu BOR și RAI, dar, după părerea mea, ar trebui să vă puneți IAD!

În Occident bisericile administrează așezăminte pentru orfani, văduve, spitale. Biserici nu s-au mai construit de sute de ani! Noi ce avem? Biserici noi în fiecare cartier, în fiecare sătuc, case parohiale, mașini scumpe!


Acesta este rolul bisericii? Să ia ultimul bănuț de la un om vârstnic care, înainte de a-și cumpăra o pâine sau un medicament, plătește un pomelnic?


Vreți să mai spun unde ajung capetele din fiecare sâmbătă de la pomenirea morților? La porcii voștri, popilor! Și nu la sărmani! M-am gândit mult înainte de a scrie acest apel disperat. Simt ca voi fi condamnat pentru opiniile mele. Dar, mă veți condamna voi, popilor, și mă veți blestema! Eu, îl rog pe bunul Dumnezeu, să mă judece așa cum crede El! Dar voi, popilor, nu ne condamnați părinții și bunicii la moarte! Lor le datorăm totul! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Tudor V. din Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel