Medicul Adrian Marinescu vorbește despre cele mai eficiente măsuri de protecție în valul 4

Foto Facebook Dr. Adrian Marinescu
Foto Facebook Dr. Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu a vorbit, joi, despre cele mai eficiente măsuri de prevenție și protecție a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Adrian Marinescu a vorbit, joi, în cadrul emisiunii „În fața națiunii" de la Antena 3, despre cum ne putem proteja, odată cu venirea celui de-al patrulea val al pandemiei.

„În primul rând, vaccinarea care are ca principal obiectiv împiedicarea formelor complicate. Practic, vaccinarea înseamnă că împiedică evoluţia pacientului către paturile de Terapie Intensivă. Oricât de mult ar creşte acest număr al paturilor de Terapie Intensivă, să ştiţi că pacientul care ajunge acolo e un pacient critic, care are, de cele mai multe ori, o evoluţie imprevizibilă, chiar dacă are pat la Terapie. Ideea e să găseşti o variantă care să prevină. Şi în primul rând e vaccinarea. De asemenea, sunt măsurile despre care am auzit de când a început pandemia şi cred că acum ar trebui să le punem în practică. Şi nu pentru că există restricţii, sau că ne obligă cineva, ci pentru că ştim sigur ce anume ne protejează. Şi mă refer şi la evitarea unor zone aglomerate, evitarea spaţiilor închise în care să fim mai mulţi. Cred că ştim foarte bine ce avem de făcut. Și cum să purtăm masca corect, şi regulile de igienă, și tot ce am făcut de-a lungul pandemiei", a spus dr. Adrian Marinescu.

 De asemenea, medicul infecționist a spus că masca de protecţie nu ne oferă garanţia că nu ne vom infecta, însă ea reduce semnifacativ riscul, însă doar dacă este purtată corect. „Garanţie nu există niciodată. Nu este vreo măsură de prevenţie care să asigure vreo garanţie, sau să ştim 100% că nu ne vom infecta, dar reduce foarte mult riscul, dacă e purtată corect, dacă e shimbată la timp şi dacă vine la pachet cu celelalte măsuri, pentru că este clar că, dacă sunt într-o cameră super aglomerată, degeaba vom sta cu mască, dacă va fi o încăpere neaerisită. Riscul de infectare oricum există, chiar dacă e mai mic, decât în situaţia în care nu am avea mască”, a explicat medicul.

„Adulţii vor fi protejaţi prin vaccinare şi atunci, chiar dacă se infectează de la cei mici, vor face o formă uşoară, fiindcă este principala formă de protecţie. Şi în rest, cred că trebuie să fim atenţi la lucrurile clare. Încercăm să interacţionăm mai puţin. Ştiu, este o perioadă grea şi cred că, până în noiembrie, ne vom lovi de o variantă care va fi mai mult decât intensă", a precizat medicul Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel