Medic legat de pat la ATI. Ioana Constantin (PMP): Și eu am avut în familie un astfel de caz. A fost legată bunica mea

Sursă foto: Facebook Ioana Constantin
Sursă foto: Facebook Ioana Constantin

Ioana Constantin, secretarul general adjunct al Partidului Mișcarea Populară, a vorbit despre cazul medicului Benedek Istvan care ar fi fost legat de pat în secția ATI a Spitalului Județean din Târgu-Mureș.

"Procedura spune că pot fi legați pacienții agresivi, nu spune că putem lega așa pacienți pentru liniștea cadrelor medicale. Pe de altă parte, nu trebuie să spunem că este o practică generalizată, dar este o practică ce se întâmplă în spitalele din România și din păcate cred că li s-a întâmplat multora. Și eu am avut în familie un astfel de caz în care într-adevăr pentru a nu scoate branula la un moment dat, a fost legată bunica mea și nu s-a aplicat pentru 40 de minute, ci o noapte întreagă.

Este o practică care se întâmplă în spitalele din România și pentru asta ar trebui să se comunice mai limpede si de la Sibiu și de la Târgu Mureș, de ce pacienții au fost legați ore în șir. Dacă este pentru liniștea cadrelor medicale, dacă este pentru că își protejau astfel pacienții... Poate că există un moment în care pacienții nu sunt foarte siguri de ce fac, din cauza acestui virus și își pot pune viața în pericol... Însă ce am auzit despre acest caz este revoltător. Gândiți-vă că este vorba despre un cadru medical, dar oamenii simpli probabil din cauza că nu pot ieși să vorbească public, îndură aceste lucruri.", a declarat Ioana Constantin la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Medic bolnav de COVID-19, legat de pat la ATI. Dr. Radu Țincu: "Procedura și legea spun foarte clar". Când pot fi legați pacienții în spital

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel