Medic bolnav de COVID-19, legat de pat la ATI. Dr. Radu Țincu: "Procedura și legea spun foarte clar". Când pot fi legați pacienții în spital

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Medicul Radu Țincu a explicat în ce situații pacienții pot fi legați de pat în spital. 

Medicul Benedek Imre a lansat acuzații grave la doctorilor de la Spitalul Județean din Târgu-Mureș după ce fratele său, Benedek Istvan, a murit de COVID-19. El susține că acesta a fost legat de pat timp de o noapte întreagă atunci când se afla internat în secția ATI a spitalului. Dr. Radu Țincu a explicat în ce cazuri cadrele medicale pot lega un pacient, conform legii.

"Procedura și legea spun foarte clar că în saloanele de Terapie Intensivă pacienții trebuie să fie supravegheați în mod continuu. Este o reglementare legală. În al doilea rând, contenționarea pacientului în spital, nu doar în ATI, se realizează conform legislației naționale în concordanță cu legislația europeană care spune foarte clar care sunt acele categorii de pacienți care pot fi legați. Este vorba despre pacienții care devin auto-agresivi, deci își pot face rău în mod voit sau devin agresivi cu personalul medical sau cu pacienții din jurul lor. Pentru această categorie de pacienți, tot legea spune că pot fi legați cu anumite dispozitive speciale de contenție.

Este vorba despre o serie de brățări confecționate din piele și silicon pentru a nu răni tegumentele acestor pacienți. Și tot legea spune care este perioada de timp în care acești pacienți pot fi imobilizați. Perioada de timp este undeva între 40-60 de minute. În intervalul acesta de timp se poate interveni farmacologic, adică pacientului care este  agitat sau violent i se administrează anumite medicamente psihotrope care să tempereze acest comportament. După ce se obține controlul, pacientul este dezlegat și lucrurile intră într-o normalitate.", a explicat Radu Țincu la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Medicul Benedek Imre, acuzații grave. Există FILMARE. ”Fratele meu, legat de pat la ATI. Anchetă penală”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel