Mașinile care se conduc singure ar putea fi pe drumurile din Marea Britanie până în 2026, spune secretarul de transport

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Secretarul pentru Transport, Mark Harper, spune că testele din California, unde mașinile „fără șofer, deci în modul complet, autonom” sunt deja pe drumuri, arată că este clar că tehnologia de conducere autonomă funcționează.

Întrebat dacă oamenii ar putea călători în curând „cu mâinile de pe volan, făcând e-mailurile”, el a fost de acord că perspectiva este posibilă în cel puțin trei ani.

El a declarat pentru BBC: „Cred că atunci companiile se așteaptă - în 2026, în cursul acelui an - că vom începe să vedem această tehnologie implementată".

Harper a spus că inovația are „un număr mare de utilizări potențiale”, inclusiv creșterea siguranței rutiere și facilitarea călătoriilor independente pentru persoanele cu dizabilități.

Proiectul de lege privind vehiculele automate, care stabilește un set de legi pentru utilizarea vehiculelor autonome, a fost introdus în parlament în noiembrie, iar ministrul speră că va trece prin ambele Camere până la sfârșitul anului 2024.

Ministrul a mai susținut că conducerea autonomă „va îmbunătăți de fapt siguranța rutieră” în Marea Britanie

„Această tehnologie există, funcționează și ceea ce facem este să punem în aplicare legislația adecvată, astfel încât oamenii să aibă încredere deplină în siguranța acestei tehnologii, ceea ce cred că este unul dintre lucrurile importante pe care trebuie să le facem”.

Ministrul a mai susținut că conducerea autonomă „va îmbunătăți de fapt siguranța rutieră” în Marea Britanie.

„Avem deja un record foarte bun de siguranță rutieră în Marea Britanie, dar încă mai sunt câteva mii de oameni uciși pe drumurile noastre”, a spus Harper. „Asta ar putea fi îmbunătățit”.

Există o mulțime de oameni care în prezent nu au posibilitatea de a obține libertatea pe care mulți dintre noi, șoferii, o considerăm de la sine înțeleasă. De exemplu, sunt oameni care au dizabilități, oameni cu dizabilități de învățare, care nu au aceeași libertate pe care ne-o aduce șofatul nouă, celorlalți. Acest lucru poate deschide o lume cu totul nouă pentru libertatea personală, pentru a ajunge la muncă, a avea capacitatea de a nu fi nevoit să se bazeze pe alți oameni”, a adăugat ministrul. 

În prezent, în timp ce mai mulți producători oferă tehnologie de asistență pentru șofer, Tesla este liderul de piață în oferirea a ceea ce numește „capacitate completă de auto-conducere”, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel