UPDATE: Audierile miniștrilor, sistate. Marea împărțeală a ministerelor, motiv de ceartă în USL

Liberalii s-au adunat de urgență în cabinetul președintelui partidului, Crin Antonescu, pentru a discuta pe tema împărțirii ministerelor din Cabinetul Ponta II. Membrii PNL ar fi nemulțumiți de intenția premierului Victor Ponta de a reduce din atribuțiile viitorilor miniștri PNL, potrivit realitatea.net.

UPDATE 19,15:

Din cauza neînţelegerilor între PSD şi PNL, audierile miniştrilor au fost amânate pentru vineri dimineaţă. Liberalii şi social-democraţii continuă negocierile în biroul lui Crin Antonescu de la Senat. Parlamentarii au început să plece acasă după ce au fost anunţaţi că audierea miniştrilor nu va mai avea loc în această seară.

Premierul Victor Ponta a părăsit şedinţa, susţinând că nu există tensiuni şi anunţând că ANAF-ul va rămâne la Finanţe, iar "autostrăzile vor trece la Marile Proiecte".

Președintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a convocat, joi seară, o ședință de urgență a conducerii partidului pentru a obține mandat în vederea negocierilor cu premierul Victor Ponta, astfel încât atribuțiile miniștrilor delegați să stipulate separat în actul de organizare a viitorului Executiv.

Surse din conducerea PNL au spus pentru Mediafax că liberalii lui Crin Antonescu nu sunt mulțumiți de felul în care ar fi urmat să fie prevăzute atribuțiile miniștrilor delegați. Lista Cabinetului Ponta II, transmisă joi Parlamentului și presei, arată că noul Guvern va avea nouă miniștri delegați, și nu șase, așa cum anunța prim-ministrul în conferința de presă desfășurată miercuri: Lucia Ana Varga - ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Maria Grapini - ministrul delegat pentru Întreprinderi mici și mijlocii, Mediu de afaceri şi Turism, Constantin Niță - ministrul delegat pentru Energie.

Conform altor surse, citate de realitatea.net, Victor Ponta ar urma să limiteze puterea miniștrilor liberali prin preluarea, în subordinea sa, a unor agenții aflate în prezent în subordinea ministerelor ce vor fi conduse de liberali, precum ANAF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel