MApN anunță că au fost suspendate activităţile de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Aeronavele MiG-21 LanceR nu se vor ridica de la sol, după cum a anunțat MApN. 

Activităţile de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forţelor Aeriene Române au fost suspendate, începând de vineri, prin ordin al şefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu.

Potrivit MApN, măsura a fost luată având în vedere incidenţa considerabilă a evenimentelor şi accidentelor de aviaţie înregistrate pe timpul exploatării aeronavelor MiG-21 LanceR, soldate cu mai multe victime şi aeronave avariate sau distruse, în scopul îmbunătăţirii siguranţei aeronautice şi pentru prevenirea producerii evenimentelor şi accidentelor de aviaţie. 

Un MiG-21 LanceR a întâmpinat probleme tehnice

Marți, 12 aprilie, pe timpul executării unui zbor de instrucție,  o aeronavă MiG-21 LanceR, aparținând Bazei 86 Aeriană Borcea, a înregistrat o problemă minoră legată de funcționarea trapelor trenului de aterizare.

Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 17.50.

După decolare, pilotul a raportat că senzorii de la bord indică închiderea incompletă a trapelor trenului de aterizare.

Ca urmare, pilotul a aplicat procedurile standard de soluționare a cazului special, în concordanță cu manualele de exploatare a aeronavei, și a aterizat în siguranță pe aerodromul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 18.50.

O comisie numită de comandantul Bazei 86 Aeriană cercetează cauzele acestui eveniment, transmite MApN. Citește AICI mai multe. 

Accident aviatic în Costa Rica

Aeroportul Internațional Juan Santamaria din Costa Rica s-a redeschis joi la câteva ore după ce o aeronavă de marfă Boeing 757-200 operată de DHL a efectuat o aterizare de urgență și a derapat de pe pistă, moment în care  coada s-a rupt de restul aeronavei, au declarat autoritățile aviatice, citate de CNN. 

Operatorul aeroportuar Aeris a transmis că aeroportul, la periferia capitalei San Jose, a fost redeschis la ora 15:30 ora locală, cu câteva ore mai devreme decât se aștepta, în urma incidentului de la ora 10 dimineața. Aproximativ 8.500 de pasageri și 57 de zboruri comerciale și de marfă au fost afectate de închidere, a spus Aeris. Vezi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel