VIDEO. Accident aviatic în Costa Rica. Un avion s-a rupt în două în timpul aterizării de urgență

Sursă foto: Felipe Chavez (Facebook)
Sursă foto: Felipe Chavez (Facebook)

Un avion s-a desprins în două la aterizarea de urgență de pe Aeroportul Internațional Juan Santamaria din Costa Rica. 

Aeroportul Internațional Juan Santamaria din Costa Rica s-a redeschis joi la câteva ore după ce o aeronavă de marfă Boeing 757-200 operată de DHL a efectuat o aterizare de urgență și a derapat de pe pistă, moment în care  coada s-a rupt de restul aeronavei, au declarat autoritățile aviatice, citate de CNN

Operatorul aeroportuar Aeris a transmis că aeroportul, la periferia capitalei San Jose, a fost redeschis la ora 15:30 ora locală, cu câteva ore mai devreme decât se aștepta, în urma incidentului de la ora 10 dimineața. Aproximativ 8.500 de pasageri și 57 de zboruri comerciale și de marfă au fost afectate de închidere, a spus Aeris.

Echipajul avionului DHL a scăpat nevătămat

DHL, parte a Deutsche Post AG, a declarat că echipajul a fost nevătămat și că un membru este supus unei examinări medicale ca măsură de precauție.

Imaginile din ziarul costarican La Nacion au arătat un avion galben, însemnat cu sigla DHL, care a fost stropit cu spumă de stingere a incendiilor. Coada se desprinsese de corpul aeronavei și o aripă se rupsese, arată fotografiile.

Aeronava se îndrepta spre Guatemala când se pare că a avut o defecțiune la sistemul hidraulic, a declarat Luis Miranda Munoz, director adjunct al autorității de aviație civilă din Costa Rica. Problema l-a determinat pe pilot să solicite o aterizare de urgență la scurt timp după decolare, a mai spus directorul.

O purtătoare de cuvânt a Boeing a transmis că va amâna întrebările autorităților de anchetă.

Aeronava va fi mutată de la locul accidentului

DHL și autoritățile aeroportuare au spus că lucrează împreună pentru a muta aeronava, deși au spus că nu afectează operațiunile.

„Echipa DHL de răspuns la incident a fost activată și va fi efectuată o investigație cu autoritățile relevante pentru a stabili ce s-a întâmplat”, a remis DHL.

Aeris a estimat inițial că aeroportul va rămâne închis până la ora 18:00, ora locală, și astfel ar fi afectat trei zboruri de marfă și 32 de zboruri comerciale către și dinspre Statele Unite, America Centrală, Mexic, Canada și Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel