Ludovic Orban, declaraţiile momentului la Consiliul Naţional al PNL

Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Premierul Ludovic Orban a făcut mai multe declaraţii la Consiliul Naţional al PNL. 

- Nici trei luni nu avem la guvernare, şi deja imaginea României s-a schimbat la nivel european. Asta se vede în modul în care Florin Cîţu ia credite, la dobânzi mult mai bune. Sigur, mi-aş fi dorit să luăm credite pentru investiţii, nu pentru pensiile şi salariile umflate cu pompa ale unor oameni care nu merită. Nu e vina noastră! 

- Mi-ar lua ore întregi să vă zic ce facem, pentru că în fiecare zi facem istorie. Muncim 24 de ore pentru a găsi soluţii la problemele pe care ni le-au lăsat ăştia, pentru pagube, şi pentru deficitul îngrozitor. 

- Încercăm şi nu este simplu să rezolvăm problemele, pentru că de şapte ani de zile administraţia la nivel managerial a fost populată cu oameni care nu vor să asculte de miniştri, aleg calea cea mai uşoară, care împachetează orice decident politic, care nu vor să facă nimic. Vom curăţa administraţia, pentru că trebuie să aibă la baza competenţă, cunoaştere, dedicare pentru interesul public şi spirit antreprenorial. 

- Dragii mei, vă spun, visul poate deveni realitate. Haideţi să facem toţi acelaşi lucru pe care l-au făcut deja reprezentanţii noştrii din administraţia locală în aproape toate comunităţile pe care le conduc, de multe ori apelând la decizii nepopulare în primă fază, punând în practică programe în care nu au crezut nici consilierii locali. La fel cum am fost performanţi în guvernarea locală şi am creat diferenţe nete între administraţia liberală şi cea a PSD, trebuie să arătăm la fel şi la Guvernare, să arătăm că avem curaj, iniţiativă, că suntem cu mandatul pe masă pentru a face ceea ce considerăm că este fundamental pentru România. 

- intrăm într-o perioadă tulbure. Cu 21 la sută în Parlament, şi cu o susţinere eterogenă datorată mai multor grupuri politice, dar care în multe situaţii gândesc altfel decât noi. Cu 21 la sută e greu să guvernezi. În 1875, patru facţiuni ale PNL s-au unit şi a urmat lunga guvernare liberală cu I.C Brătianu, care a scos România din influenţa turcească şi a plasat-o definitiv în Europa. Nu ştiu ce se va întâmpla în Parlament, dar nu mă las judecat de actuala majoritate care nu are legătură cu interesul României. Nu mi-e teamă de ei şi indiferent ce se va întâmpla, le spun un singur lucru: trebuie să reuşim în toate alegerile care vor urma, indiferent cum sunt, pentru că doar aşa România poate ajunge la realitatea pe care o visez eu şi pe care o visaţi fiecare dintre voi!  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel