Lucruri INTERZISE la benzinărie. Le ştiai?

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Ştiai că sunt lucruri pe care nu ai voie să le faci într-o benzinărie? Poate că sună banal faptul că nu ai voie să alimentezi cu motorul pornit sau să fumezi, dar nu ai voie nici să foloseşti telefonul mobil. 

Orice benzinărie demnă de numele acesta are afișat la loc vizibil o avertizare care le cere șoferilor să oprească motorul în timpul alimentării. Cu toate acestea, mii de mașini alimentează zilnic la benzinării din toată lumea fără să oprească motorul, iar asta fără a produce o catastrofă. Motivele pentru care aleg acest lucru sunt diverse – de la probleme gen baterie descărcată care nu mai permite repornirea motorului odată oprit la dorința de sfidare a regulilor.

Pericolul provocării unui incendiu din cauza unui motor pornit este redus, dar el există, după cum avertizează specialiștii. Scântei produse în timpul funcționării într-un mediu cu vapori combustibili pot produce un incendiu, dar în condiții normale de funcționare a unei mașini moderne acest lucru este aproape imposibil. 

Telefonul mobil, interzis în timpul alimentării

Interdicția de a folosi telefonul mobil în timpul alimentării este chiar mai ciudată. Statistic, nu există exemple de incendii provocate de telefonul mobil, iar specialiștii se îndoiesc că acest lucru este posibil. Putem încadra această interdicție în aceeași categorie ca și cea de folosire a telefonului mobil în timpul zborului cu avionul. Telefonul mobil nu va produce o catastrofă, dar îl va face pe utilizator mult mai neatent la ce se întâmplă în jur, ceea ce ar putea constitui un pericol.

Un pericol de incendiu real îl constituie hainele din materiale sintetice. Acestea pot provoca o descărcare electrostatică la contactul cu pistolul pompei sau alte părți metalice. Ceea ce poate provoca un incendiu, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel