LPF încearcă reconcilierea cu FRF în disputa referitoare la sistemul VAR

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a avut, în cursul zilei de joi, o întrevedere cu reprezentanții echipelor din Liga 1, pentru a găsi soluții în disputa cu Federația Română de Fotbal referitoare la implementarea sistemului VAR.

Gino Iorgulescu, președintele LPF, a susținut într-o conferință de presă necesitatea unei noi întâlniri cu reprezentantul drepturilor TV și cu cei ai FRF pentru a debloca situația referitoare la implementarea sistemului de asistență video pentru arbitraj (VAR) în Liga 1, o întâlnire care va avea loc cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare.

Blocajul dintre cele două instituții a apărut ca urmare faptului că FRF a acuzat LPF că nu se implică financiar în susținerea proiectului, mai exact în susținerea costurilor pentru pregătirea arbitrilor.

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, susține că, din punct de vedere financiar, conform regulilor aplicabile VAR, LPF are sarcina de a furniza tehnologia și operarea ei, iar FRF de a susține formarea arbitrilor. Acesta spune că, din punct de vedere al tehnologiei, lucrurile sunt rezolvate și că FRF trebuie să își asume sarcinile ei în implementarea VAR, notează Mediafax.

Referindu-se la un posibil termen de la care sistemul VAR ar putea fi funcțional în Liga 1, Gino Iorgulescu a afirmat că sunt necesare aproximativ 6-8 luni, din momentul în care va începe pregătirea arbitrilor. Iorgulescu susține însă că în acest moment în România există două delegații de arbitri, conduse de Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan, care ar putea deja arbitra cu VAR, fiind disponibilă și tehnologia necesară.

Conducerea LPF ia însă în calcul și necesitatea de a apela la medierea FIFA pentru deblocarea situației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel