Liviu Dragnea în China. Acord privind utilizarea pașnică a energiei nucleare

Vicepremierul Liviu Dragnea, care îl însoțește pe premierul Victor Ponta în Beijing, va semna Acordul între Guvernul României și cel al Republicii Populare Chineze privind cooperarea în domeniul utilizării pașnice a energiei nucleare.

Liviu Dragnea va semna acest document împreună cu Liu Qi, Vice Administrator of China National Energy Administration.

Liviu Dragnea se află  până marți într-o vizită guvernamentală  în R.P. Chineză, ca membru al delegației conduse de premierul Victor Ponta.

Luni dimineața, la Grand Hotel Beijing,  Liviu Dragnea va avea o alocuțiune la reuniunea economică, cu participarea reprezentațiilor principalelor companii și bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România în perioada următoare.

Citește și: Victor Ponta, peste zona controlată de separatiștii proruși, în drum spre China

În cursul dupăamiezii de luni, vicepremierul român va fi prezent la întrevederea în plen a celor două delegații iar ulterior va avea loc ceremonia semnării unor documente între partea romană și chineză. În acest context, viceprim-ministrul Liviu Dragnea va semna Acordul privind cooperarea în domeniul utilizării pașnice a energiei nucleare.

Totodată, delegația României urmează să mai semneze o serie de documente cu partea chineză.

Ziua de marți este consacrată unei  deplasări  cu trenul de mare vizită la Tienjin, unde delegația română va vizita parcul tehnologic și va avea o întâlnire cu reprezentanți ai firmelor care derulează activități în parc în domeniile IT, componente auto, produse bio, construcții mașini, iar ulterior membrii delegației se vor întâlni cu oficialii regiunii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel