Legea salarizării. Sorin Grindeanu, lămuriri despre salariile primarilor

Premierul Sorin Grindeanu a adus lămuriri referitoare la legea salarizării.

Premierul a vorbit despre creșterea salariile primarilor. Întrebat dacă 5.000 i se pare un salariu mic, premierul a răspuns că nu este "nici mic, nici mare".

Acesta a adăugat însă că "erau și sunt in continuare lucruri legate de salarizarea din țara noastră care nu sunt așezate pe o piramidă corectă tocmai de aceea vrem să facem legea salarizării unitare. Conform programului de guvernare trebuie să revenim cu acestă lege în al doilea semestru a acestui an. Trebuie să construim acea piramidă corect. Sunt foarte multe exemple, un șef serviciu dintr-un consiliu judetean sau un șef de birou are salariu de două ori mai mare decât șeful instituției. Eu cred că fiecare om trebuie să fie plătit în funcție de responsabilitatea și de munca pe care o desfășoară".

Sorin Grindeanu a spus că mărirea de 30% vine să completeze faptul că aceștia nu au făcut parte dintre cei care au primit măriri salariale de 20% de la începutul anului.

"Administrația publică locală nu înseamnă doar primari, viceprimari și președinte de consiliu județean sau vicepreședinte, înseamnă întregul aparat. Mărirea de 30% vine să completeze. Indemnizațiile pe care le vor primi cei care conduc, fie că vorbim de președintele țării, prim-ministru, miniștrii, vor fi legate în mod direct de salariul mediu. Nu va fi o sumă această piramidă, să se spună președintele are 20.000 de lei salariu pe lună ci de exemplu de 5 ori salariu mediu al economiei. Dacă economia merge bine, dacă tu conduci bine și conducătorii o vor duce bine", a declarat Grindeanu la Tvr.

"Există discuții referitoare la salariile MAI retribuiți potrivit responsabilității pe care o au. Nu e o muncă ușoară și poate de multe ori imaginea pe care ne-o facem nu e cea corectă față de munca pe care foarte mulți din ministerul externelor și internelor o desfășoară. și ei la rândul lor vor fi așezați în această piramidă corectă", a mai afirmat Sorin Grindeanu la Tvr.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel